Adguard/NextDNS/Control D 廣告攔截攻略 (9)

1001 回覆
54 Like 5 Dislike
近排Adguard 好唔穩定,我用付费版跟足閒置,有時突然Load 空氣,要關DNS 先正常。之後幾個鐘開返又正常。

我諗係某Apps 問題大過Set 錯野
我好奇, 你block list 係無加到自己其他野, 全部100% 同我頂置個無分別, 無多無少? 即係呢個

https://lihkg.com/thread/3190676/page/1

係有過咁嘅問題, 而且, 我出呢個post 嘅時間, 同佢short 撚左嘅時間係差唔多同時間, 所以, 有機會個陣short 撚左, 連帶呢個post 早期嘅圖都係short 撚埋. 我下個post 再貼新嘅圖.

如果新個post 有關instruction 嘅圖又無耐short 嘅話, 咁我諗你要問連尼住
我100%同你呢個一樣
啱啱照copy落去
但都會有load空氣嘅問題
有冇人捉到呢粒廣告
我以為係cs550162656.adn.psicdn.net 但係block 咗都照show到
有冇人而家要熄咗adguard 先上到網
前日已經係咁,閂咗dns就上到
你試吓重新安裝個dns profile
我依加都係咁,一開就ERR_NAME_NOT_RESOLVED
試左好多方法 都係手動一個一個停filter
再一個一個加番先正常
我係一開dns filter就上唔到網
用邊隻dns 方法 有開vpn/ proxy?
依個adblock係咪已經廢撚咗block唔到連登廣告

已del
好,咁我都del先
其實呢個係仲work,仲可以正常用到
不過主流係用AdGuard
連登wo
我用親都彈廣告
用自己普通vpn仲block得多過呢個
果時免費down左
我有另一部機仲用緊,照用潮偉巴個list,都係block個堆domains,係work
係之前諗住用GU個apps唔知block多左乜搞到load唔到圖,試極都搞唔掂先逼住買AdGuard
廢事煩都係用adguard算
我主機都係AdGuard
我諗住等去black friday sale就買
啱啱諗住買嗰陣都醒起就嚟black Friday
等多幾日先
知唔知black friday會平幾多
上年50%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞