NVIDIA 顯示卡閪冧捷報19 等啊...停呀... (非法奧售後帖)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
LG咪有隻24吋4K60
不過你要1080p 360hz係打FPS?
咁就唔好買4k60了
如果我用3080玩1080P 60HZ,除咗俾貴D,有無咩好處?
會唔會無咁熱/用少D電?幾年後出既大作都仲可以用1080P玩?
3080全新先5500 唔通全部3080都5500
2500都見過啦 有單有盒用左冇耐咪又係咁壓
拎去垃圾站比啊姐好過
Efficiency 咁一定係3080贏 但係power/performance curve 唔係直線
undervolt 3080 能效sweet spot 大約220W-250W
power limit 到200W以下贏到3060Ti 幾多要試過先知
我只係知用FHD 60Hz打機會壞眼講笑,姐係極端咁講
你講嗰啲嘢完全係唔關事,最直接反映用電係關你隻牛嘅轉換效率事,第二就係點樣可能幾年後出嘅大作唔可以用1080P玩.......WTF 講真你俾得起買中高階顯示卡嘅錢但慳買Mon嘅錢....唔好啦24吋FHD 240Hz / 27吋2K 165Hz都唔係好貴姐(兩千頭咋大佬),用盡張3080佢啦
見過有痴線佬 用gt730 玩2077
360p 都有 10fps左右
或者gtx 1080 玩2077
1080p 中畫質 好似都有7x
用60Hz打機同自我虐待有咩分別
咁你咪拎去垃圾站囉又冇人阻你
呢個真....如果Mon嘅Size細啲(手提電腦吋數 / 24吋)的話其實FHD畫質我都還能接受,係60Hz真係接受唔到,不論係FPS定3A Games都係咁話
二手卡仲想點。。。。

用原價$6699同你買好無?
我反而ok
我玩gc ps2 emulator
30fps 都照玩
3號如果amd公佈埋7700xt嘅話張3080連3千都唔值
希望amd今次生性,唔想再等多半年
咁應該兩種可能性
1. 你未長時間咁玩過高Hz高畫質
2. 你忍耐力太撚癲...

其實大部分人都係因為1.,未玩過冇對比真係冇傷害冇乜要求
二手卡就唔合理咁劈人價
咁我全部卡買二手了 4090買左一日果啲劈半
主要二手9月前全部都有機會礦卡,冇人會高價收唔知係唔係礦卡既卡
你劈到半價買到ge咪劈
合唔合理講經咩
每個人都有一把尺
唔啱心水價ge咪下一位囉
4090 會燒頭
問題係你自己買貴咗買遲咗又想放返出去唔蝕
3000蚊收張兩年前出嘅卡好合理, 唔合理嘅係你個買入價同買入時間

唔通你自己柒咗半年前用7000蚊買部兩年前出嘅iphone 12, 放出去同人講你啱啱買好新淨想賣$5000蚊就合理咩
係 但跟本係有啲人奇撚怪怪咁
我冇話我果張兩年前買
你3000蚊收到唔係礦卡話比我聽
就算你嗰張係琴日買, 咪又係兩年前出嘅
4K2077上唔到144
係咪要等下代先玩得
二手3000系=礦卡
(基本認知)
你要怪就怪NVIDIA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞