NVIDIA 顯示卡閪冧捷報19 等啊...停呀... (非法奧售後帖)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
AMD YES
講緊power consumption姐
淋病: 不評論個別事件
4060咋
都係等埋實測先

前面 CPU 有辦睇
數據漂亮, 但實戰就有落差
如果真係做到355W就已經打到4090嘅90-95%嘅話其實都算係咁 , 倒返轉去睇4090 undervoltage 到355W仲有冇90-95%應該會更加好睇 .
鳩估,7900xtx會因為5nm製程,行350w嗰時應該有4090既85%左右性能,同時會去到85度之類,另一方面4090降頻既話去到350w,應該都仲有90%左右既性能,同時熱量只會60度左右
4090 出左咁耐佢都唔擺條 bar 係隔離..
放 3090 TI 都好丫
用緊 MATX 箱 8 成都裝唔落,又要換箱換牛,不了
其實N卡正確d 黎講係TSMC N4, 即係加強版5nm
同TSMC 5nm 唔係差好多
皮螻黃

fick nvidia
amd yes
比啲面加個Ti比佢

4080 16G = 4070

4080 12G = 4060Ti
世界大戰抹黑宇宙了
行咁既結構,
係咪 非水冷既咭都基本唔使考慮?
我都唔知,我都想買2 slot
等睇條撚樣出多份statement改4080 16GB做4070
想問吓
DP 2.1本身最高支援幾大解像度同幾高hz?
同DP 2.0 一樣
只係加強左 USB type c 相容性
AMD公版, 唔係間間AIB頭水都會賣咩?
真 睇memory bus就知 得嗰256bit唔佩有80之名
7900XTX對手應該唔係4090兩者sp數量差4000幾個,所以似係睇住4080 16G黎打
至於同4090差幾遠就要遲d睇review先知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞