NVIDIA 顯示卡閪冧捷報19 等啊...停呀... (非法奧售後帖)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
夠用了1060
真咩
1080p中畫質
唔洗理佢 fps梗係越言越好 有錢就換 換張高性價比嘅就係
認真咩?我後備嗰部日常用機1060 6G用1080低畫質玩Apex已經卡到想食屎
事實
你慢慢買 唔洗講到好似有人搶咁
炒硬 今代AMD
皮嬲佬啲卡改壞名 死忠只會買4090
但火災問題冇解決過
照價錢推斷今代A卡有優勢
火燭機會100%增長
其實3090 Ti 都用緊12VHPWR轉接頭, 但係就乜事都無
會唔會係3090 Ti行450W就無問題, 4090行足5-600W就出事?
定係4090設計本身有問題
Navi 32次一級wor
冇ray tracing dlss 買amd 會後悔
講開又係喎
係 又無cuda 又無rt 又無dlss 又炒driver 傻閪先買a 卡
我地gamer 一定係買 n 卡
睇下上面張名人堂4090會唔會燒,如果雙16pin個負載量都係平均嘅話,我估唔會燒
RT就係冇得講,但好似FSR同DLSS出嚟效果差唔多?雖然FSR 3.0 下年先有
用緊3080覺得RT冇用
玩spiderman 地面好似鏡面似的,
跟我說真實
而且我個人追求fps遠大於畫面
dlss 係有用既
希望fsr 追貼啦
我冇得用dlss 3.0 用fsr 3.0都好
好似話3090ti 12pin 冇上邊4pin 做signal
唔會同火牛嗰邊溝通可以用幾多電

但今次就加咗呢舊嘢
所以唔清楚到底係600w問題 定係4 pin問題
其實呢張反而唔使幫佢擔心 , 擺到明係玩液態氮超頻嗰啲專用卡 . Double plug double fun
3090Ti default TBP好似唔係行450W ? 同埋我喺HKEPC睇過3090Ti用嘅12VHPWR係有少少唔同(實際用嘅Pin 好似淨係得4對)
hof 出現了
老實咁講 , 雖然AMD就算最新嘅7900XTX RT 性能都未到(只可以話差唔多)3090Ti , 但係我自己就認為光柵化喺嚟緊嗰五至七年之內依然都會係主流 , 要RT取代光柵化要行嘅路仲係好長 . 好似其他人話齋FPS流暢度我覺得重要性係高過你開唔開RT , 當然都可以話我畀到呢個價錢買顯示卡都玩唔到RT咁做乜鳩 , 咁就好簡單真係好想玩RT就直接揀NVIDIA, 如果唔係又覺得自己唔會中人哋所謂嘅driver 「bugs」嘅話其實都可以試下諗下AMD .
身為驚麻
最新3A大作想行4K 144 都要DLSS 幫下手
RT可以唔開但DLSS一定要有
希望黎緊個FSR3.0生性啲追平/超過DLSS2.0
PC都係想開最靚否則玩返XBOXX/PS5算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞