NVIDIA 顯示卡閪冧捷報19 等啊...停呀... (非法奧售後帖)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
Linus tech tips喎
用緊12700k 850w火牛,顯示卡打算由3080換7900xtx ,想問下係咪唔洗換牛

我見有人用850牛配3090+12700k,功耗方面7900xtx 只係比3090多5w,所以我估應該唔洗換?
無問題,我750W用5600X都照買7900XTX
幾好,呢鑊真係AMD YES
好想支持Amd但要睇埋啲實測先
主要搞3D 其次係2k 170hz gaming
加一隻1920x1200嘅睇野mon
只要佢喺3D software表現接近3090我就心滿意足

利申用緊2060 6GB頂咗三年
大部分3A高畫質 都可以60或以上
(但唔夠爽)
即係唔關MSI牛/ MSI 4090 事 ?
係咪用咩牌子牛/ 4090都會有機會燒 ?
暫時睇都係實驗室嗰啲完美嘢冇問題
但到咗大量生產,有公差有瑕疵嘅時候
品質搭唔到標準,就會發生呢啲情況

唔係急用嘅話,先觀望官方公布實際點解會發生呢種情況
再決定買唔買
xt xtx有咩分別?唔識AMD佢哋命名方法
OC version?
我12700 750牛
打算買7900xtx 唔超應該冇問題
有問題先算
癡撚線仲要自己走去觀塘拎,夾埋都成5KG
有閹割同無閹割版
實驗室邊有啲咁細嘅箱試

N巴係咪瘋狂ot緊
[情報] CableMod打算停售ATX3.0直出線直到問題解決
睇嚟真係本身張卡有問題
AMD有冇問題都係要等其他人實測幾個禮拜先知
都係建議唔好咁快入手
邊度有講

死啦仲訂咗線
https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/yltzbt/comment/iv0noc4/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf&context=3

we are discussing right now to stop selling those native ATX 3.0 cables till this has been resolved - if we decide to pause selling those then we will make an announcement.

BTW this does NOT affect our very SAFE 3x8PIN / 4x8PIN to 12+4PIN cable solutions but ONLY native ATX 3.0 16to16pin cables.
咁都好啲 買既係轉接

今鋪真係AMD yes啦
巴打點訂法,我見佢tweet覆人話唔ship hongkong
ship 美國 再Buynship香港
奴性重
早就收到風 前排狂散貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞