NVIDIA 顯示卡閪冧捷報19 等啊...停呀... (非法奧售後帖)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
33080有人開3000
真係乞兒嚟
人地釣魚姐
AMD 3x8-pin yes
所以用咗幾日 都已經將側板拆咗 廢事壓到16pin

強烈建議要買4090既 機箱gpu clearance 至少要180闊

事主直插都出事

睇一睇個cable guide覺得當初設計條友好離地

https://unikoshardware.com/2022/09/atx-30-12vhpwr-adaptor-controversy.html
之前已經有討論過個12VHPWR插頭安全成疑....
我當年由2600穩定十幾廿格 升到5600x zoom 遠啲有50格直頭好似去咗新世界咁
無辨法啦 佢要靚 將個頭扯咗向右邊 咁幾大都中招啦
3080全新先$5500, 唔睇來源嘅話$5100都買到
兩年前嘅二手舊卡仲要有礦渣風險而且新卡就出, 回到6成咁算係咁
唔通真係想女生自用99%新, 全新價9折賣咩
而家PC 周期太長,絕對唔買上代野,仲要兩年前添
想請教下, fhd 360hz or 2k 165hz mon,
咩卡可以行到盡
聽你講完搞到我都想換
緊急: 用緊 12VHPWR 既巴絲請小心

NVIDIA 16-Pin Connector Burns Up! Melts The Power Connector On GeForce RTX 4090 Graphics Card
https://wccftech.com/nvidia-16-pin-connector-on-geforce-rtx-4090-graphics-card-burns-up-melts-the-cable-plug/
hardware 事, firmware 了

既然無可能換左個 12VHPWR 頭
可能老黃轉頭响 firmware 限住個max input, 咁就碌街
減炭第一步
全部降10% performance
好正面

再退一步, 會唔會又 unlaunch 4090 架?
4090 即變 4080ti

咁老黃要回水喎
衝第1水往往都要硬食啲問題

4090 得一分
冇盡唔盡呢樣嘢架喎, 1080P 360Hz 3060/Ti都夠做, 2K就3070或以上好啲, 有錢就當然買最靚最貴嗰張
當年3090電溶問題扯盡玩
印象都加左好多分
通常都上 4K60/144
台細,只放到24" 吋mon,
4k mon都27"+
未必放唔落 不要放棄上4K
我隻ASUS28吋都係大23吋EIZO少少
(打橫度個長度大約長幾CM)
同埋啲4KMOON邊框做到好瘦
有險可守
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞