劉仲敬對香港評論整合 (14)

1001 回覆
3 Like 24 Dislike
唔好激嬲中國人😣

放條tg link先
呢條係佢地做示威宣傳channel
https://t.me/XueXiNmsland

不得不佩服係佢地抄香港人抄列十足十
份被捕需知好似香港果份搬字過紙咁

暫時睇到有兩點留意到:
1. 就咁睇抄哂香港19年,有勇武(示威,衝擊防線)同和理非(舉紙牌)活動
基本上大部分示威都係發生係上海,其他地方都係和理非為主
市傳上海武警正式由中央軍委接手
P.S.: 討論上海獨立既人比我想像中多
唔知關唔關呢點事

2. 見到話大白中飽私囊既事
個人感覺由呢班人借防疫去嘗試再列寧化基本上係唔work
見到執行果班全部都係賴昌星2.0咁
好思疑習係咪真係搞到再列寧化

睇番今日國務院份聲明
感覺上習個控制能力局限係武警軍隊果邊
國際院到地方政府佢似叫唔到,定係讓子彈飛一回
預計蔡奇李強會有一番大作為
仲未見唔知係咩事

劉aunt有無講過家下支那個情況係點?
姨冇講錯

支那人淨識執歧視鏈高半格嘅港豬口水尾

由黃飛鴻式中華民族到抗爭
唔係講投共投支嗰d廢老style廣東人laa
而係第日如果有反共嘅廣東人出現 到時實有香港人嗌同廣東人connect、公投加入廣東乜乜物物

一個唔該送咗d大粵分子上台 反轉豬肚勒索香港人嗰陣 先來重行一勻今日反大中華嘅路

我十分之擔心香港人呢個可能
因為按我觀察 香港民族唔夠骨幹唔夠人撐起個台。依家成日有人一廂情願嗌歸英歸美甚至歸民國 原因相通 都係唔想unwilling或者能力不足incompetent,去撐起成個香港。其實同之前嗌建設民主中國嗰d支那膠都係一脈相承,都係將自己嘅政治責任外判畀人。
https://twitter.com/liuzhongjing/status/1595490716070907933

公安五年以前還是鄭州市委的人和錢,現在已經是垂直管理。強幹弱枝的結果就是一線不能及時反應,必須等到事態擴大到足夠改變日理萬機的皇帝改變正常工作日程才能調動資源。習近平的計劃可能就是利用無產階級,一舉搞掉GDP利益集團和帝國主義資本家,資產設備自動完璧歸趙,方便啟動戰時體制和勞動軍。

如果這點能力都沒有,那就直接進入崇禎程序了。無產階級在勞動軍當中的日子,肯定還不如在改革開放幹部和帝國主義資本家手中,但比起接下來的張獻忠時代,還是應該懷念習近平黃金時代。
習近平軍改之後全蚑那既武警只係會聽命於中央軍委既啦
絕對肯而且會首選外判畀英國人
之但係英國人係咪一定會 laa2 屎上身呢
等到歸英夢落空之後 歸美歸台都落空之後 到時實會輪到歸粵夢

事實上泛民乃至港豬行過嘅就係噉嘅路 1984年英國人統治無可避免要結束之後 就 loe2 居英權。大部分人始終唔可能去英國,就寄望民主中國。民主中國明顯得個桔,就寄望中共會「守承諾畀普選」,寄望中共改革開放派溫家寶呢d人,甚至寄望中共黨內鬥爭咩江派習派邊個會利用香港所以會對香港好d。跟住依家輪到某d獨派/本土派又幻想......
你唔咁講都諗唔起
見到呢張圖
真係夢回2019年
不過支那人依然死性不改

胡溫應該做左佢地既精神偶像
仆街係都要走番89年班人d on9野
新胡耀邦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞