劉仲敬對香港評論整合 (14)

1001 回覆
3 Like 24 Dislike
英國人都冇白紙黑字話唔比退學…
只可以入學唔比退學同共產黨有咩分別…
突然間加行政費同罰款係人治唔係法治…
英國人口講歡迎香港人入學,但而家百般刁難好撚虛偽…
微調吓入學志願姐
突發,黃世澤協助香港警方拘捕香港獨立黨成員
https://lih.kg/jmhEMS

都重有人幫口
華人無論係做商人定係作為消費者都會遲早玩爛唔同消費權益同合約精神
民國軍閥割據主要係清末唔同關稅體系造成
記得阿姨之前講袁世凱個時講過
中越戰爭個時d重炮都係用人力拉上山去打
唔只,華人係可以將西方合約精神玩到變合法搶錢手段,港台嘅健身中心營銷手法就係例子

最深刻印象係以前有間台灣連鎖健身中心用吸血合約hard sell,結果玩到一大批消費者遊行投訴上晒報紙,結果驚動到中心總部特登派個鬼佬高層飛嚟調停處理事件,個鬼佬話估唔到當地銷售人員咁樣惡劣sell plan
幾時連移民都有傳銷大法
我等睇幾時會將華人嘅陋習同小聰明帶過去玩爛晒太上皇規距,迫到太上皇好似之前巴打講處理華裔勞工咁要定期排毒
聯署爭取延長及擴大加拿大救生艇計劃
https://lih.kg/3206042

赫爾松俄軍唔知pull out到幾多裝備同兵力
支人是但整爆一個核電廠 無論冇心定係特登 都死得laa
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞