AMD討論POST(73) 睇#1(Updating ) &有時間幫手填資料

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
啲人成日屌giga 但我塊板同張display用到依家 冇穿冇爛 有心有力好正常
又做左兩篇AM5 B650開箱文
[悠二開箱]MSI B650 Tomhawk 及 Gigabyte B650 Aorus Elite 拆解 ATX之爭
https://lih.kg/3181378
同板一齊出易搞D
呢代asus b650 😓😓😓😓😓

Msi ram兼容正常

Giga 意外地改善左
人哋好似係屌 BIOS 唔得
同埋rgb software
好耐冇睇
主要有咩問題
唔知啊,我都係道聽途說
話咩死 BIOS,兩個都死埋乜乜乜
冇asrock
咁講啦.giga呢兩三年d板料的確係麻麻

之前z390同x570個時好勁.過哂對手

之後唔知咩事.死得好緊要.用一塊pcb.玩幾代微調

z490 z590 z690
b460 b560 b660全部小改

amd b550 x570s都係做得好差

好多都係同一塊pcb改少少玩下代就算唔似對手真係由走線佈局去改

今次giga咪改哂.重新設計哂
唔覺有咩問題
呢樣就all垃圾
仲有啲ver 1.0 2.0 3.0
屌聯強
屌用料
屌version
屌刷壞bios

利申AM4用過三塊giga都好C服
點解用過三塊
頭兩塊壞咗?

反而調風扇策略我覺得giga最好用
B350 ITX,upgrade B550 ITX後賣咗,well served 3年
B550 ITX,搞掘礦唔夠pcie轉牙石B550 MATX後賣咗,其實應該留
之後又入番塊GIGA X570 AORUS PRO WIFI ATX,開心使用中
南小鳥巴如果用新世代giga.試下用佢個新GGC軟件

有新RGB軟件
長期BIOS SET 左唔洗理
【KENNY】爆降20°C!AMD Ryzen 7000 超簡單又免費的降溫方案教學

https://youtu.be/Sqxja6XLsiA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞