AMD討論POST(73) 睇#1(Updating ) &有時間幫手填資料

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
仲等緊7900x+b650m+4090/4080/7800xt/7900xt
個fd idle 7950x 60度 用緊 賊船H150i
賊船是廢的
雖然我 Z63 都 50 幾 °C
水卡過保驚驚
巴打知唔知 why 裝唔到AMD Ryzen Master 個FD 用7950x ASUS X670E-F 已更新驅動
用緊5800x,升5800x3d會唔會唔抵想等7系x3d,宜家一次買晒啲板ram u好肉赤
等7000 X3D

Mb上B650
試咗 唔得 佢係開到個安裝程式 但係會show install fail 睇咗個log 都唔見有其他程式撞 我叫個fd直接重裝windows之後 裝咗Ryzen master 先
睇溫度可以搵hwinfo64算
用Asus X670E板可以留意呢條Link

https://www.chiphell.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2447334&extra=page%3D1&mobile=2

留意每粒u體質不一樣 只能僅供參考
會唔會試下入安全模式裝一次
或者洗一次機,但係所有 driver 都係入安全模式裝
我想講 AX210 同 I225-V (3) 真係好垃圾,重裝同入安全模式都解決唔到事件檢視器出 error 嘅問題

條友話覺得熱喎 我屌鳩佢全auto行 1.4v 全核5.6GHz 合理溫度啦
同佢set oc switch算

Set 5.0 ghz all core
等佢頂唔順先
---------

懶人極致 就咁擰開換膏換水換埋扇
轉左硬管
唔想換膏
下次都係轉返軟喉+快接算
做咩咁睇唔開
我下次都決定用軟管
軟喉啦 勁方便 完全唔洗理佢
齊齊軟喉 又方便又易安裝
呢一板 OC Switch 點開 搵唔到
係唔係叫Dynamic OC Switcher ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞