AMD討論POST(73) 睇#1(Updating ) &有時間幫手填資料

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
佢係咪可以 RMA 了
香港係唔係冇舖 有大量機箱睇
我自己都係上網睇spec,因為個位有高度限制,搵唔到邊度可以一次睇齊。
腦場有好多舖都有好多機箱但唔講得話齊。你心目中有無啲咩條件?
正x 最多了
咁玩返蟹仔囉
Gene 最底得一個 PCIe 4.0 x1 slot
pbo auto 1.39v
一個ccd 5.25ghz 一個ccd 5.1ghz
新driver都有事?
咩板?😓😓😓
用m.2槽轉key A/E插其他wireless card囉
條PCIe留返畀LAN卡
asus rog x670e gene
Sp value幾多?
寫就寫116
不過我手調係做到below 1.35v 5.4 all core

係單核未搞掂
條ram m die 超唔郁
冇我想要嗰幾隻
聯力cool 3
7000d
view 71
FD Meshify
全部都咁大隻
正都睇完,上網睇下邊度平先好買
我 5.4GHz 1.3V 都唔得,係咪要再畀多啲電
我1.3都唔穩 1.35就得
無計啦 塊垃圾板太大塊 又要唔頂住啲線 真係冇選擇
留名 1.325v
咁大電會唔會縮缸㗎
dynamic oc switcher 又唔係日日full load
縮左買7950x3d 仲有zen5
https://news.mydrivers.com/1/864/864509.htm

AMD Zen4處理器征服PS3模擬器開發者:性能獲評世界第一

萬南
出處: 快科技 2022-10-11 19:12
評論(10)

前不久我們報導了知名的PS3模擬器軟件RPCS3宣布添加了對AMD Zen 4架構AVX-512指令集的支持,從而帶來游戲性能的明顯提升。

這還沒完,RPCS3公佈的排名顯示,銳龍9 7950X超越了酷睿i9-12900K,成為其模擬器運行效果S級榜單中性能第一的型號。

雖然開啟或者關閉AVX-512並不影響RPCS3模擬器的正常使用,但在AMD Zen4這一代,開啟後居然可以實現多達35%的遊戲性能提升,這對體驗的改變將是實質性的。

相較而言,Intel這邊就只有5%的變化。

不過,AMD Zen4預計很快將迎來13代酷睿這個新的難纏對手,目前安排是10月20日上市發售,提前一周開啟預購。
請問有無話顯示卡幾時發布會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞