|Switch機主討論(173)| Direct發佈會0913 | SPLATOON 3 | 太鼓達人

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
玩咗成個星期ender lilies
打爆咗好空虛
仲有無啲類似game

玩過Hollow knight, Ori
Ori 2
Axiom Verge
Dead Cells
dead cells,blasphemous
呢啲rouge lite玩唔掂

Ori 2玩過

魔界村好似都唔錯
我都驚買果陣要食骨 重要行貨唔係水貨黎
如果DEAD CELLS呢D你都玩唔掂,魔界村你會好挫折...
hollow knight 已經係我極限
仲要未完全打爆

Ori / Ender Lilies 易玩啲
音樂+畫面好解壓
搵緊仲有無啲類似game
BLOODSTRAIN玩左未?難度適中又有得儲嘢,不過SWITCH版會DROP FRAME...
一陣XB3贏咗就好笑
呢隻有聽過 等特價買
希望唔太難打
Bloodstained? 唔難玩 女主係玩唔同武器同碎片組合 睇吓可以點樣破壞遊戲體驗 其他角色就因為技能限制 反而挑戰性大啲
咁可以一試

暫時玩過同類型
2d platform 類
Hollow Knight 真係最好
故事畫面 戰鬥 解謎 都一流

Ender Lilies / Ori 畫面音樂都好吸引
但略嫌太簡單 故事比較短
Mario Kart 8 Deluxe Expansion Pack wave 3 12/7
https://www.youtube.com/watch?v=2iaCRaF8ET8
Wii - Maple Treeway
3DS - Rainbow Road
GBA - Boo Lake
Tour - Berlin Byways
3DS - Rock Rock Mountain
DS - Peach Gardens
Tour - London Loop
Merry - Mountain

wii紅葉關
月風魔傳
點超頻?
同問
好似幾正但rougelike應該玩唔掂
metroid dread
呢隻有聽過
難唔難玩?
用緊紅藍joycon
最近想換新joycon
點解冇黃+綠色
打唔爆最尾嗰關
玩到hollow knight唔會難得去邊,metroid難嘅係刷100%/0%
咩意思 即係100%探索地圖?

hollow knight過到path of pain
已經覺得自己好叻仔
100%好似係拎晒所有強化item
0%就係完全唔拎強化item
兩樣都有人玩
Blasphemous 唔係 rouge lite/like
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞