|Switch機主討論(173)| Direct發佈會0913 | SPLATOON 3 | 太鼓達人

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
清 我唔知你係咪同我一樣,我個情況已經持續咗5個月,前面171post都有提過

我同cs email周旋咗幾日,佢哋之前一直話你信用卡問題,我幫唔到你check㗎,但係我連paypal都用唔到肯定係張卡有問題啦
我一直有直接問佢,我ac係咪俾你哋鎖咗?係咪做咗啲乜嘢凍結咗?佢從來都冇答,喺度打太極叫我用gift card
去到尋日封email佢終於話吖我哋check到你最近喺Nintendo Store用張visa買到喎,咁你繼續用返Store買啦唔得再同我哋講(btw我兩個月前連Store都係用唔到,乜方法連支那寶都試過都係error)
咁其實都已經間接證明咗唔係我卡嘅問題啦,但係任天堂都好似冇打算幫我fix個問題
先唔講Store唔齊game,我係想轉日區買bs都唔得

清個問題未必同我一樣,建議你可以上網試吓人哋啲方法先,一係換張卡一係等,有啲人等兩日就冇事
如果未到末路都係唔好email官方,佢哋都係覆罐頭ans

其實呢個問題真係自己搵唔到解決方法,上巴哈ppt搵過多數個樓主俾人屌返轉頭話佢唔問間bank再唔係就冇咗下文 好無助
我懷疑佢個system會亂咁flag人
見過太多例子上來呻但最後都係無聲氣
我都試過日本eshop同一日買兩隻野
買完第一隻 買第二隻居然話我張卡唔得
搞完一輪用paypal+同一張又買到
睇嚟係連佢哋都冇解決辦法所以佢都解釋唔到
最後根本得返gift card可以用
『幻想水滸伝 I&II HDリマスター 門の紋章戦争 / デュナン統一戦争』をPlayStation®4、XBOX ONE、STEAM®、Nintendo Switch™で2023年に発売します。
https://www.youtube.com/watch?v=OdL2wKVLBDU&feature=emb_title
追問cs點解張卡Store得eshop唔得 同埋點解用唔到paypal

關於香港地區Nintendo eShop 上信用卡的使用查詢,如閣下遇上購買不成功問題,由於我們無法確認有關信用卡的使用情況,因此無法回覆閣下的信用卡的使用問題。十分抱歉!

另外,有關PayPal的使用問題,由於香港地區沒有支援PayPal的支付方式,因此沒有相關的資訊提供。如閣下是在使用PayPal時遇上問題,建議經: https://www.nintendo.com/regionselector/ 聯絡有關地區確認。不便之處,敬請見諒!

屌嘥撚氣
有冇人買咗jojo的奇妙冒險?Switch玩得順唔順?
我本身唔多買game(機齡短+毒),同埋主要買實體版貪佢可以玩厭就放換少少錢,一直未試過上shop買,近排見有啲驚特價諗住可以一戰,就買唔到

但我係除預付序號外試曬所有方法,轉過其他地區唔得,試超過10張卡都唔掂,eshop同Nintendo shop都唔得,連喺自己帳號加信用卡資料都彈error code唔想買序號成日剩少少用唔曬又浪費同埋佢夠膽死email等咗幾日後照copy support個page成篇文當答覆想hea我都做好啲啦唔該
NSO個手機app封塵咁耐
終於因為splatoon 3而重見天日
唔係好明點開PROFILE
即係我主ACCOUNT 港區加入左人地FAMILY ONLINE PLAN.
之後再新開個日區ACCOUNT 買日區野(例如日區遊戲券)?

咁樣日區新ACC咪要另外買ONLINE SERVICE
開多個ac set做香港
咁你想用燒廢券買野嗰陣用佢入點卡就唔駛煩餘額

Main ac有會員你可以轉區做日本買遊戲券

定係其實你想問點用消費券買日本遊戲券?
唔該巴打
我岩岩買機諗住玩sp3
見買日區遊戲券比較平所以想買券
新手咩都唔識,岩岩先join左family plan
但我冇諗住用消費券,其實開新profile 係未係switch入面開account 唔洗連emaiil?
咁用副account 買game 買完隻game會去番正account?
新手問題多唔好意思
無留意原來你同原本問問題嗰個係兩個人來添

睇下置頂堆字解唔解到你問題

profile = switch左上角啲人仔icon, 你可以整多個人仔, 用日本ac登入
而日本ac買完game其實你部機全部profile都玩到
咁到時你用返你平時有join online個profile開game就ok

-------
隨著港版eShop正式推出,歐美eShop已經唔可以再碌香港信用卡,大家有需要可買Gift Card。 而日本eShop則如常可使用香港信用卡。

Tips: Switch 會員帳號地區只要入面無餘額就可隨意轉換(Online會員地區會跟住轉)

金幣/遊戲券都係跟區, 轉返個區就會見到
餘額就可善用金幣/信用卡碌尾數等餘額歸零
一般建議開定幾個Switch profile for login唔同區
(eg 美 [因碌唔到信用卡, 用點數實會有餘額淨] + 港 + 日)
用其他profile買完game可以用返自己個主力profile開game, 咁就可以集中晒啲save/要用online嘅野落同一個profile度

轉換網頁: https://accounts.nintendo.com/
轉完區(eg HK-> JP) 有機會要重新入過信用卡資料先碌到
其實我係睇完置頂都睇唔明先問
主要我係唔明 用另一個人仔買, 隻game唔知會去左邊 驚玩唔到
但睇完巴打講應該冇問題,咁我今晚返去試下
爆完風間雷太隻聖塔神記
不如隻GAME改叫寶箱怪神記吧啦
有無人拎過switch lite上去整?
左邊有飄移佢係會換parts定好似apple果D咁有refurbished成部換俾你可以即刻走?
因為想知要等幾耐

仲有保養唔想自己攪
Level-5依家真係等執/被收購
打Golf打壞左?
整到就即整架
唔係,另一部黎
thanks
如果剩係駁電視玩 買返最舊版主機係咪最抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞