真巴絲一定噴香水 (25)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
我見好似好貴
無專登去試
以呢到傾開diptyque, le labo, mfk, fm黎講唔算貴
諗緊好冇買 diptyque eau duelle EDP
本身幾鐘意雲呢拿味
但近呢幾年去得 K11 多開始覺得雲呢拿味有啲俗
有冇人可以俾啲意見
上Fragrantica望下 唔係好準但有個大概

利申本身有鋪儲物癮
有無巴絲有用aesop hwyll
去試左幾鍾意但噴上身好似都快散
有無巴絲有用aesop hwyl
去試左幾鍾意但噴上身好似都快散
呢隻對我嚟講成日都唔散
我反而係以前覺得好攻好俗
試過有幾次搭地鐵有人噴雲呢拿味太重手
成個車卡都係個陣味 攻到想嘔
岩岩入香水坑係完全唔會試呢種味
係有次睇片見人介紹duelle
之後一試就鐘意左 冬天就會拎出黎用
試左支Aesop Rozu 唔係太鐘意 有冇人想接手
呢枝應該係Aēsop最Long Lasting
唔該想問下有冇巴絲知依加le labo 50ml專門店買幾錢支?
買咗Sauvage EDT 自己未試清楚 我原來會暈香
有無巴絲想換香? 如有可以留TG傾下
100ml, 用咗98%
買咗Sauvage EDT 自己未試清楚 我原來會暈香
有無巴絲想換香? 如有可以留TG傾下
100ml, 尚有98%
Agger 嗰浸味過咗成日都仲有存在感
反而想喺我身上散咁啲唔好咁哽
我都好中意SOH ,係嫌佢唔夠long lasting所以先放棄左,知唔知ursa大概last幾耐?
呢層我都唔知
等緊sample試
但聽講係似Straight to heaven extreme版
希望會last耐啲
呢支我一直都諗緊買edt定edp好
但發覺好似edt陣味會human friendly啲
準備入 超鍾意呢陣味
無記錯係1590
我直接噴落衫(深色衫唔驚有染色問題)
出門到家陣已經幾粒鐘,佢個柚子味仲係度,然後羅勒同香根草就若隱若現,整體係酸酸甜甜,好清新,令人好提神
Thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞