真巴絲一定噴香水 (25)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
有冇人試過lv嗰堆3千幾蚊嘅香水,想知大家覺得好唔好用啲味得唔得質素如何
The Perfume Guy新片review Oneday
依家先識呢個brand
Made in hk
想試喎 係咪K11有
好有心
依個post 就係要多啲依類分享

唔係話乜話某牌子overhype 打手of some brand

喺日本如果買嗰時有得喺鋪頭即場退稅既話佢地應該就會幫你入袋
最後係加拿大online買左 比係香港平左5舊Hkd
越聞越上癮
最慘係我對啲材料嘅氣味唔太熟
所以好難精準咁形容有咩材料嘅味係入面
只可以形容下自己聞到隻味後聯想到嘅野

希望隨住玩香水嘅時間耐左會慢慢變好
Cwb Le Labo 係我目前人生入面最差既門市試香經歷
西面唔介紹都算,問多兩句仲要大大聲串個客話香水冇分三調
我忍唔住send左email去總部反映,佢地d sales既質素真係參差不齊
其實我覺得都真係要返映下
最好有埋日期同時間
咁佢地會易啲知當日係咩人當值

不過我當時係一年前嘅事啦
加上間舖完全無人
所以都慢慢同我介紹下同試下咁
但之後就無再去過
要買嘅都買左,除非有新野
唔係都無打算再去
咁講真佢啲紙卡我真係聞唔出有前中後調,係好linear所以佢無講錯
我都睇緊 但唔知用邊間轉運 好多間都唔送香港
比你哋收晒
渣都無得淨
北美用轉運寄香水食水深啊
危險品+DHL你預起碼70usd以上
唔會dhl啦 都係類似bns個d
你唔係收左acf?
利申 今日噴左acf
Buyandship啦 用過幾次都唔錯
係唔知佢寄唔寄香水
Ching請問邊度有得買Dusita
有問過點解 佢哋答話係方便聞個後味
佢哋疫情下 有個policy 係唔俾客拎個樽自己噴
但又無限輪個張紙 完全唔知個邏輯係咩
暫時都係見大家讚男staff 多
Aesop 最叻係你去佢度買嘢 佢會噴埋啲香水落個布袋到
之後成日你都聞到隻香水味 會心思思想買
本身只係用佢skin care 最後俾咁樣燒到買埋香水
之前去我擺明混吉

話想帶兩張sample走 another同rose
個男sales話可以不過最好唔好咁遠 會有誤差 同埋another噴身會準確啲
幾nice
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞