真巴絲一定噴香水 (25)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
perfume station 有冇得試香
個人好鍾意wood neroli但係個噴咀真係好垃圾
我覺得呢枝秋冬會適合啲
我第一次聞覺得隻味好聖誕 即刻愛上

不過你鐘意其實春夏都用得 佢係比較sharp
但個projection未係好勁 office都用得
睇之前啲post話有
狗衝去行下先見佢連果啲amazon中東牌子香水都有 唔該曬ching
我覺得好勁呀個projection
噴四下 去到下晝四五點都好大陣味
我自己覺得唔岩係office噴
個人覺得有種個啲隊草不羈vibe
早排入左支1957 今日噴左一下係手腕都last到全日仲聞到好香
超級中意 諗緊入唔入埋jersey
試咗coromandel未
Longlast到沖完涼隻手仲有少少味
見佢仲有貨好想入
未 我都想試
買1957果日SA話佢間舖無擺依支 又無tester所以試唔到

另外諗緊今個冬天買唔買ambre nuit 有無巴絲有依支可以分享下
淡,清雅但唔甜
我放假去試埋coromandel先,啱又入得
Ambre nuit我都有,如果鐘意高級玫瑰皂味實啱,秋冬用都一流
我見話個老細係中東人定南亞人
琴日去完mfk專櫃試
就上網訂左petit matin同oud silk mood
Petit mood勁好聞 真係似朝早沖完涼感覺
Silk mood比起satin mood冇咁甜 好正
仲有幾枝sample試 好期待
好貴好肉痛
但最近厭mfk
想搵返啲天然少少嘅秋天香水
所以入手咗
K11 MUSEA 11月開MFK
舊Diptyque嗰個位
真心想個商場自己浸味淡番啲
試啲淡味嘢時畀佢浸味干擾到
mfk 有多過一隻 silver?
MFK終於落舖
用緊Muji 果個,噴嘴真係怪怪地,好多時都噴唔到霧出嚟,比較集中,但禁多兩下又好似會好啲咁
唔知Amazon有無好啲嘅選擇,噴嘴唔試過真係唔知係點樣
MT
點都唔會依兩個牌子掛
P記 GOUTAL既噴頭就真係唔錯啦...
笑撚死 byredo Leland 噴頭好普通喎 P記噴頭細緻程度so far 係試過最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞