真巴絲一定噴香水 (25)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
le labo嚟啲香港咁易搵既有得試就去試啦,le labo咁貴買翻嚟上咗身唔啱好嘥錢
今日試咗noir29上身,喺我身上係一陣勁濃既花蜜味,係透過個口罩聞到,其他note就無仔細聞到,等自己有日比較得閒聞自己再試多次

宜家想買香水覺得最麻煩係自己皮膚勁黑,似係做開運動嗰啲甚至有啲似南亞人,但係自己其實係啲內向reserve然後鍾意啲靜態室內活動,鍾意啲溫和啲內斂啲氣味既人,但係覺得嚟啲氣味同自己個樣勁唔夾
Le labo 10 Gaiac 門市做緊幾錢
$2800
買左another 13 好後悔,想換10
想問下有冇大佬知道selfridges既project earth香水最後會係點?

就嚟用完第二支rose 31 諗緊踏入秋冬繼續rose定轉another 13
買埋咪得
官網用唔用到消費劵?定係只當海外消費
唔知過幾日仲有冇🫠
呢層我都唔太清楚,到時試下?
或者要睇下有無 有經驗嘅巴絲解答到
我都諗緊到時買咩
銅鑼灣有條女長期除罩好閪
買咗嘢都零Service同態度差 之後都唔想再去門市買嘢
係遇到紮髻男太nice先燒到我買返
有次為搵santal 33一日行晒所有分店
呢個brand Service 最好應該係ifc 果個abc style 女sales 同紥髻男
其他果啲都有少少白鴿眼望人但唔明顯
k11最誇張
有冇啲甜調或者茶味既香水推薦
有冇人想夾sf+
話說有無巴絲有用咩apps黎記自己有嘅香水同wish list咁
啱啱見到個Perfumist 下載左黎試下
有冇d 男用甜味重既香水, 懷疑之前係水果網買左支假貨Salvatore Ferragamo uomo 中後調甜味少左3~4成,仲要兩個鐘左右就散晒(正常玩5~6粒鐘都easy)

開始搵d long lasting既香水
木質 煙草 沉木 玫瑰等勁重味香調

麝香 佛手柑。。已經開始滿足唔到我
買黎買去都係fresh floral / citrus 真係會悶,但喺香港夏天太長買呢啲先用得着,買啲所謂秋冬香真係冇乜機會用到

BTW重口味推個BDK Nuit de sable,好溫暖好重香料味又有啲smoky又有少少玫瑰,好似拿住束玫瑰行緊中東既香料市場咁
我呢幾日照噴tobacco vanille
BDK香港好似無得試 之前試過佢部份 唔係我接受到既重味
想搵既方向大概係:
Mendittorosa 既talento 個種玫瑰
MFK oud系列 既烏木
有冇人覺得Jazz Club浸味好濃好俗,有啲南亞仔Feel。
想問下Zara vibrant leather winter係咪已經無晒?
官網同eBay 仲有Amazon都無
淨係得返fragrantica 有資料
好似都巿傳說咁
或者有無巴絲試過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞