真巴絲一定噴香水 (25)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
Pen endymion, lord george
Celine nightclubbing
用開呢3隻
標準答案 reformulated
bleu de channel
dior savage
平靚粗用,接受到高
dior savage真係低級之中既新手入門 十分唔建議太公廁
平靚粗用
我相信有玩香水嘅大佬們都有收藏一枝
啱啱再search完,喺連登宣傳
冇咩人評價過
https://lih.kg/204658
見個post啲留言好好笑
雖然唔抱咩期望去試
但即管去試下先
睇字都覺得甜
本來都鐘意啲酒味香水 太甜真係不了
有冇巴打試過2021隻Dior homme sport 感覺點
如果鍾意酒味又唔鍾意甜嘅話
佢有隻L‘ Heure Verte係苦艾酒味
偏向Green同Woody 可能啱你
呢隻我都鍾意,但我有類似嘅味就無買
俾我揀大路商業香都係會揀YSL Y edp / H24 over嚟兩支
佢先係半個鐘到一個鐘嘅boozy
類似cognac rum嗰類果酒
之後先會轉甜甜地嘅apple crumble味
Projection 都幾loud
算係幾beast
覺得適合一大班人開P
開開心心嘅氛圍

一個月前噴咗落試紙
到今日張紙仲有幾唔錯嘅apple crumble味
買咗 etat libre d'orange 嘅trio discovery set 對個包裝有少少失望
個蓋好鬆 “cup”唔實 唔travel friendly 我懷疑因為個蓋唔實 蒸發咗一部分嘅香水
Imo佢唔係好傳統嘅sporty 香水
我用緊嚟做office scent
一噴出嚟係好強嘅citrus freshness 好醒神
半個鐘後會出一浸好特別嘅所謂aldehydes味
有無like有人hate
我就覺得幾正
再之後嘅調我覺得同dior homme 2020差不多
佢75ml正價7百幾
其實性價比唔錯
Y edp 巴打覺得可以四季粗用?

h24正,但我朋友嚴metallic 太sharp

唔知香港有h24 edp試未
Y edp我個人覺得都應該ok可以四季都用既

不過h24幾metallic係真
大推y edp
3~4 spray夠全日
浸蘋果味好似唔識散咁
係唔係longevity 好好?
我噴落恤衫嘅
6-8hrs不是問題
Thanks 巴打
原本想blind buy 但聽完你講好似試吓先好啲
唔該你
得閒順路先去試下
新手想買枝男香social用 主要拍拖用 最好百搭無腦用
二十頭讀緊書 budget大概500-600
請問有推薦嗎
會想清爽啲 最緊要用途夠廣
Versace Eros
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞