真巴絲一定噴香水 (25)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
Diptyque eau duelle
雲呢拿黎講算係比較輕身 唔會太thick 太死甜
香港秋冬應該幾啱用 同埋都幾百搭
Miller Harris Poirier d'un Soir,係支多糖既梨味rum酒,甜到好似就嚟會暈咁但好boozy好addictive
Thanks
下次去試下 不過個價錢都要諗諗
試下唔洗錢
所以到時試晒啲酒味佢
始終軒尼斯繼承人
佢啲關於酒嘅香水係唔錯嘅
另外我自己都鍾意straight to heaven
佢既感覺係入左一個釀酒嘅地下室咁
開頭有酒味,同patchouli嗰種濕潤feel
後調就得返少少麝香同木味
不過呢隻仲貴少少
啲人話Tiziana Terenzi Ursa似佢
所以我搵緊邊度有
ursa世一
巴打係邊買
我係Xample訂左黎試,未送到
但佢話佢嗰邊未有得賣
想問下大家買香水會唔會keep個外包裝
fragrance X平D
諗住買Rozu,結果買咗Tacit
然後SA噴咗Rozu 落布袋,個味道由昨晚到家陣仲係度,個種焚香味好正噴係紙同布嘅氣味完全唔一樣
死啦……好想去買Rozu

想問tacit噴身同噴紙嘅味會唔會差好遠 上次去試一噴落紙唔係好聞到陣日本柚子味 淨係一大陣草味
我暫時都係噴係紙,不過我有聞到好清新嘅柚子味同柑橘味,草味反而唔太覺有。如果你講草味,我就諗起佢地另一枝香水,名我就唔記得,一噴出來完全係雨後青草夾帶泥土嘅味
買錯左定點
買啦

一買就返唔到轉頭
上身個個唔同咖喎
我身上就柚子味散得都幾快
羅勒同香根草比較 dominant
喺你身上又可能唔同效果
Frederic malle有冇邊隻推薦?女仔想要隻啱冬天用,型啲 long lasting d嘅 試咗隻 portrait of a lady上身覺得佢女人得滯
une rose
lipstick rose
iris poudre
music for a while
carnal flower
Une rose太甜carnal flower陣木味又太重 下次試吓 music for a while先thx

大家有冇去試下呢支
想問下男送女香水有冇建議咩牌子
Budget 500-800
Rozu 上身都會差好遠,喺我身上有臭狐味,最好試上身先
我搵日再試
好👌我會再試上身睇一睇
Musc ravageur date night用好正
建議唔好送香水

女朋友就另計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞