真巴絲一定噴香水 (25)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
仲要而家啲Yen平
日本買再平幾舊
退埋稅嘅話3000頭
然後其他常見款都平咗
我已經愛上咗佢
雖然我依然會買其他香水
但係自己聞到會開心啲
我Gaiac 10用黎噴枕頭
噴三下可以留香2-3日仲聞到
有時返工都可以著下,但日日著就唔捨得
我會係沖完涼噴來自己聞
平時返工或者出街都想噴啲人地聞到既香水
家有主子所以唔敢沖完涼噴
佢平時唔入房先可以噴下枕頭
返工都係放香水係袋,出左門口先噴
前幾日用孤女
有frd讚話好聞
我覺得前調隻味個感覺好古老
或者有少少似老人除
不過後調嘅麝香就好好聞
我覺得冬天噴會好正!
之前逢星期一返工就會用
我就係驚返工用會有同事麻麻地隻味
始終仲要室內
不過用過一次暫時無乜回響,可以再試下
一星期揀一日黎用都幾好咁
早排試完Mj 同Clean嘅Rain都買左
想返工主要噴呢兩隻
Clean嘅Rain我都有
幾鍾意佢個陣少少甜但又幾Fresh嘅味
我都有Baie 19
我係鍾意佢嗰種似初春落完雨嘅味
同Encre noire係幾大分別
Encre noire的確係偏向淡嘅墨味
但又無新磨嘅墨嗰種清新少少嘅感覺
原本都想搵墨味嘅香水,但試完都係唔啱心水
我當時係想搵竹味嘅香水
之後推左我試Mj rain
其實一啲都唔似,但我又幾鍾意
之後見Clean 都有rain 又試下,
佢比MJ 多左果味
似係有少少太陽就黎落完雨嘅感覺
而Mj rain係仲係天陰 憂鬱嘅毛毛雨感覺
有冇人試過mm嗰支untitle?求評價
嗰間野啲staff都有少少串
musea 咁多間香水鋪嚟講
le labo 啲staff 明顯差咁啲
有無試過Kilian bamboo harmony
未喎
睇黎要去試下,唔該巴打
望下個notes先
同埋Zara 好似都有竹味嘅香水
都睇緊邊日得閒可以去試埋
不過其實我想搵嗰隻味都唔知係咪叫竹味
係以前經過某間舖頭聞過
所以可能未必有呢隻味嘅香水
我都係盡量試下搵咁
Gaiac10 可能真係我暫時覺得噴上身最鍾意既香,雖然我自己真係好難聞到。

另外我其實覺得琴日尖沙咀le labo個男stuff幾nice 但係見大家都會le labo啲員工好串 唔知係唔係我問題
Le labo啲男staff好似普遍都nice
遇過3個都nice and helpful
好少去Musea陣味太勁 但遇啲staff 都無咩特別
反而在fashion walk 有個女staff 勁串
認同,雖然不厭其煩都要講佢冇性價比可言,但真係目前我最鍾意嘅香水

其實我都去過尖沙咀分店,男Staff 係幾nice,一見到我話想試都好樂意咁俾我試
銅鑼灣嗰間le labo好似出名唔係幾好
我都略有耳聞,所以只去ifc同k11
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞