真巴絲一定噴香水 (25)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
點解唔試左先?
認真建議試左先

我原本L‘ homme a la rose 噴左落紙度聞
覺得呢隻係我必買嘅
不過今日我噴埋上身試
佢啲花香味突出太多
噴係我身上無左原本嗰隻清新嘅味
呢個已經係講緊前調
而家花香夾雜住另一隻唔知咩材料嘅味
聞上去有少少殺蟲水feel
而且隻花香濃左好多
搞到我而家有少少卻步

暫時試左3隻sample
BR 540 Extrait我係必買
Satin mood 同 à la rose就應該要再觀察
希望Silk mood噴上身會有驚喜啦
Satin mood太甜太攻
我噴左手一下 已經有啲暈香
silk mood好好多
有次去試 L’homme a la rose
比 ba 噴上身之後見 fd
行到一半佢忍唔住問做咩去到邊都聞到消毒劑嘅味
好彩唔係得我一個有呢個feel
真係會
我琴日噴耳背位置各一下
甜係甜嘅,但未暈
之後5點諗住收工見fd 噴多下
即刻有暈暈地嘅feel
耳後唔敢了
大家點睇diptyque sens?
第一枝就係Prada L’homme 之後幾枝都係唔夠佢嚟
個陣粉粉哋嘅味 之後又有少少花+木
想問下有冇邊款都係呢種味?
所以我唔知點解會有人用extrait 版 我會頭痛
有冇大佬可以推薦一啲大路得黎又唔太貴嘅香水或者牌子
因為小弟未噴過香水 想平啲開始入手 最好千零蚊到
我用oud silk mood extrait暈足全日,最後要食頭痛藥,好彩係官網送既sample...
可以試下Heeley,去scented niche試,試完想買可以pm我,會員有折
我自己揀應該係呢啲
Hermes H24
MFK 724
Lalique Encre Noire
Le labo another 13

不過點都要自己去試左先
大路嘅話化妝品店有啲應該都大路
Encre Noire夠買5支
食頭痛藥咁誇張
我鍾意皂味嘅香水,所以好鍾意,不過未必咁多頂得順
MFK Le labo嚟啲喺香水圈就大路啫
真係大路咁梗係
Bleu de CHANEL
Dior Savage
YSL Y edp
Hermes H24
嚟啲商業香

不過點都好,香水嚟啲野極度建議自己親身去試,每人喜好真係可以好唔同
一啲都唔誇,你可以試吓tobacco oud, 一試難忘
藥酒除
我就係鍾意呢D怪味
frederic malle有一隻當歸香水, 如果唔係好快散, 我早就入左手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞