真巴絲一定噴香水 (25)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
中環九如坊都有個cherry好好態度好溫柔
我不能忘記佢
有冇人去過中環扶手電梯近大館嗰間aesop,
有次行過先知佢開左係度
唔知係唔係冇乜人知, 所以唔覺眼有客人
好在手快收左你支auf
我去ifc 開頭都係女staff叫我聞紙
之後我問會唔會噴咗一段時間唔同味
之後個男staff 聽到就好好人話可以幫我噴兩嘢試下
點解而家連試香水都咁難
Btw 嗰日唔係早少少買咗支獸頭做自己生日禮物,可能會試多幾支幫襯佢
利申:唔想喺香水post 踏le labo啲門市
雖然親身經歷但可能人人唔同
無論啲staff 咩人都好,都唔好怕醜去試,試啱先好買
係,不過佢知道你真係想買個陣,就會好招呼啲咁囉(僅限男sales)
我最差嘅體驗係DFS試Le Labo,一個人試都仲好,可以自己噴紙。個Sales一行埋黎就一野隊個張放係枱唔知幾耐嘅紙俾我聞,我跟住笑笑口話考慮下先就走咗

Btw 可以大膽啲同男Sales講話想試上身或試紙,佢地會肯噴俾客試
終於到手計埋有七支sample入面仲送咗一張有724味嘅紙
上次入去等sales試嘢
見到啲人一入去就攞嘢畀錢
可能快來快去先覺得好似冇乜客咁
Rozu正
我識tst果個都係叫cherry !
可能同一個人黎
試過一次k11
男sale黎 幾好
朋友問我 點帶上機 咁多液體 、你地會點帶
最好唔好帶咁多上機,我試過去某啲地方有限制,當場要掉咁幾支liquid,如果係我只會帶最貴嗰支跟身其他寄倉,同埋帶上機嗰支要叫sales用上機袋入好
擺落寄倉行李都唔可以架咩
之前去旅行買幾枝酒塞入寄倉行李都冇奶嘢..定係純粹好彩…
Byredo無人區玫瑰聽落去好吸引 好想試
但真係好貴
帶兩枝Gaiac 10 兩枝100ml ,一枝跟身 一枝寄倉 係咪ok? 但上機袋 有冇咩標準咁 因為佢唔止一個地方 可能搭多次飛機
睇左相關條款 係可以 ,寄倉ok
試完就會係諗值唔值而唔係貴唔貴
所以都係試左先啦
我記得係每樽唔準超過100ml,總液體數量唔可以超過一定數量,至於係幾多同詳情,叫你朋友睇返當地機場規定,出發前check清楚
試又唔會冇忽肉
先試為上
Okok thx
我估可能多街坊客?
以中性玫瑰香水黎講係幾正
同埋Aesop啲sales就算冇買野都主動叫你試同走個陣教俾兩包仔試用裝,呢啲先叫服務,俾錢都心甘情願同開心啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞