真巴絲一定噴香水 (25)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
新手啱啱入香水坑
用緊 Acqua Di Colonia 嘅無花果 同 Penhaligon's 嘅Quercus
想問下各位巴絲有冇類似嘅香水推薦?
Aesop啲sales 好熱情
想知大家用緊 Aesop 邊枝香水
想了解多啲
我有Rozu同 Marrakech Intense

兩支都唔常用 係有時會用Rozu 出街 其實我幾鍾意Rozu 不過唔知點解次次出街都會著其他香水

Marrakech Intense 我用嚟噴枕頭多 覺得佢聞落好relax
Rozu no doubt
秋冬日日用佢
中後調好舒服

Eremia 都有,Green 同後調都係木質
都係舒服味不過唔Long Lasting
可以一試lelabo22 都係啲citrus notes
然後byredo隻sundazed都好正!
但dry down後會帶甜(你要睇下鍾唔鍾意陣味)
Tacit
對自己黎講好舒服
但唔long lasting囉
Delina正 好想入手
今日原本去試Kilian 早排提過下隻Bamboo Harmony 最尾試完都係覺得唔係我想要嘅味
佢呢種清新到有少少清潔劑嘅感覺咁

不過佢嘅straight to heaven 同 angel‘s share就幾鍾意,諗緊上網訂定係去返舖頭幫襯返個staff好啲
佢都幾好人,我試左成5-6隻味同埋又無其他地方有現貨咁

鍾意甜味或食物調嘅巴絲可以試下angel’s share 我個人覺得幾正幾特別
有支tacit ,人地送,隻味自己都幾鍾意,不過唔知點解次次噴親都鼻敏感
黎緊想入手karst/eremia
真心好鍾意JM支鼠尾草海鹽,但佢真係十步散咁濟,有冇其他替代品或者定佢留香耐少少嘅方法
好鍾意日本山茶花(椿花)嘅味 但係google完發覺得shiseido出過啲限量版椿花香水
係咪冇其他選擇
有冇平啲嘅推薦
大約800 以下
利申 學生
入左新果支 eidesis 好正
Chanel?
利申冇試過
見到no.1標榜山茶花但係香味表冇山茶花
有冇人知邊度有得試/買musk therapy
分裝C記
貨size搵Brian So
去xample dm佢?
問下有無
噴出來好甜
唔係好似圖書館
好清爽,似爽身粉咁
Byredo sample size好似無得買?但係佢地有一set三支travellers size,可以係基本嗰幾種味裡面揀
Jazz club 係真係好jazz club咁,rum味中帶一絲煙草,整體比較甜。Coffee break有試過但無咩印象
有無絲巴打都係完全聞唔到Gaiac10? 我喺唔同shop試過都係完全pick up唔到個味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞