飯戲攻心- 討論區 (公海好多正評)

1001 回覆
497 Like 31 Dislike
你識唔識睇字?
我講緊無論有心定無意
唔通個個屌你都係通靈讀你心咩
人地剩係睇你篇文覺得你態度唔好ja , 結果上黎發爛渣話人曲解你,當初你用字好少少咪完左件事囉,而且篇文就當你無心,咁你上黎串柒柒叫有意啦掛

我當初屌你都係話你用字ja, 你估我係屌你串柒柒咩,係你事後處理比人覺得你篇文就有意串班觀眾
你個形象唔係我妖魔化你,係你妖魔化你自己
咁咪睇下大家認唔認同囉
你啲影評 好撚尷尬
成篇文同留言 唔似一個電影愛好者/迷寫
我見到既 只係一篇 反社會人格寫既影評
喜劇 最緊要同觀眾有共鳴
以街客 踩低入場既觀眾 捧高自己既「品味」
好似非主流意見 就代表有品味咁
就知 你係唔識電影
其實電影好少拍比 你呢種邊緣人
所以大部分電影你都唔會中意

見到唔識享受電影嘅「專業影評人」
我都深表遺憾
負皮你咁又點
你都可以負皮返人

你呢啲論點真係好無聊
講到呢度只可以讚唔可以彈咁

實際上根本大家都可以喺度發言
可以正皮 可以負皮
你評飯戲攻心個標題寫亂搞一家人
冚家辣就寫家的感覺
咁都唔叫讚?

同埋你quote你啲影評嘅其中一段出黎反駁到啲咩? 我夠可以quote返你讚套戲啲內容出黎啦 但你都識講 我講緊你個標題呀嘛 影評人
變佐半人獸
行內人只係少數
少數垃圾唔鍾意
Who fucking care
反而知道點解近年港產片失敗作居多
同石琪去到畀人用佢每個影評標題玩重組句子一樣
某某影片弱智
xxxx垃圾
垃圾xxxxx
以前睇過鄭中基套惡人谷,幾滿意果套戲

所以抱住呢個心態睇,就出事

套野係有gag位,但好笑既唔算多

有一半gag比較格硬黎,可能係舞台風格

見前面吹得咁恆,自問唔太識欣賞
假如所謂行內人個個都好似佢咁,港產片仲點可能唔失敗

老屎忽竟然係佢自己
香港除左廢老外,個個諗住走。藍絲都走左好多。
你可以寫篇影評批評套戲
其他人都可以批評你個影評

我本身睇得戲多 又係做呢行
普通街客咪即係普遍觀眾囉

我冇講你睇得戲少,做咩咁強調自己睇得戲多又係做呢行? 同埋你呢兩行野之間有咩關聯?
得你睇得戲多咩,做呢行又點? 好多垃圾片都係「做呢行」既人拍架啦
根本字裡行間已經睇得出你果種優越感 自以為好識睇戲,同你所講既普遍觀眾唔同level
佢會話、我無咁ge意思,點解典解我
會唔會搞到明日戰記變最短命票房紀錄保持者
係就好
我寧願飯戲攻心第一
雖然對比功夫同少林足球係差啲
不過點都好過寒戰同明日
有d難,但我想見證呢個奇蹟發生
嘩! 咩事大戰呀
有d波台痴線佬同全世界大戰咁
所謂影評人係連登上水蒲頭
大戰都好好處嘅 推返個post上嚟

利申先 普通街客一名 睇左兩次
第一次睇時 主要畀劇情 氣氛帶住走
睇得好投入 亦笑得開心
第二次睇 就留意多咗演員嘅表現
尤其係王菀之(因為係Ivana's fans)
佢表現出一d 三姑喺家有囍事嘅feel
特別喺喵喵幫佢拍片 嘅一開始 硬晒呔嘅post~
之後嘅心路歷程改變 其實唔易get到 (搵到自己嘅新價值 唔再局限喺呢間屋)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞