飯戲攻心- 討論區 (公海好多正評)

1001 回覆
497 Like 31 Dislike
你慢慢回啦, 十幾個唔多, 港產片區猛人
你唔洗客氣就真, 依家有個機會比你以一敵百, 上位好機會
記得叫埋你嗰二十幾個fans到場睇你表演

BTW我唔姓黃
你慢慢估啦, 我真account回你fans page就唔怕你玩起底ge, 反正依家做緊小丑嗰個係你
你講得無錯, 就好似大佬你用普通街客係反襯你咁高貴ge行內人身份一樣, 呢個唔係笑, 只係覺得班普通街客食緊屎都笑得咁開心
係唔係咁話啊港產片區猛人?
等一陣先, 唔好意思我又無限上綱, 你提普通街客je, 無心ge, 唔一定係笑人ge, 我又錯, 唔好block我, 對唔住

btw聽聞好似都有唔少行內人讚緊套戲唔錯笑得好開心, 嗰D又係普通街客等級啊
票房數字同口碑已經說明一切

利申,睇咗四次嘅普通街客
正宗獨醒撚
無敵邏輯:笑鳩佢獨醒就係唔比佢批評
你啲普通街客睇到笑咗,姐係冇品味啦
我咪一樣屌緊你用字唔好態度唔好, 如果我剩係引述引戰我就唔洗係正號黎同你講野啦

到依家都仲係到以為人地唔比你屌套戲, 但事實上就係呢度一樣有人覺得套戲唔好, 好似子華係天台交唔到戲, 三佬演技太誇張, 但係無人會屌佢地, 點解? 因為人地真係好客觀咁講出自己感覺, 用字妥當

呢度個個第一句屌你咩野? 咪屌你自以為獨特, 自以為高人一等囉, 佢地有屌你唔識睇戲咩? 如果你用字用得好少少, 篇文寫得好少少一樣會有人buy, 只不過你自己行最極端ge路

行內人就唔係普通人? 你剩係話你自己係行內人打算同普通街客分階級你就預左再比人屌多獲啦
咪撚再應佢機啦,準備再刷多幾次啦
唉, 繼續固執

行內人唔鐘意套戲就算佢講出黎一樣無問題, 只不過係態度問題同角度問題, 肯定會有班大師有自己見解, 但無人會用好似你呢種咁ge態度

人地專業, 人地會分析會有理據, 會有解決方法
你? 你除左自稱係行內人之外, 我完全見唔到你有幾專業, 用字情緒化, 偏頗, 下意識分階級

比人屌用字就話人咬文嚼字, 咁你寫篇文出黎唔比人咬文嚼字唔通要通靈黎估你諗緊D咩
你洗唔洗返中學再讀過中文
將自己嘅偏見講成尖酸刻薄,將影評水準嘅膚淺同荒謬講成唔取悅人打少陣飛機先啦,寫7年影評啲post先得幾十人睇下
影評可以尖酸刻薄
哦~原來你篇文係寫比D師奶八婆睇ge

咁不如你個fans page改名叫忽然一周好過啦
不過都係, 你呢咁ge文筆真係同D八卦周刊極相似, 想做影評但係加入極大量ge個人主觀意識

行內人wo, 我是但搵件中學生叫佢做反方反對套電影, 文筆都分分鐘好過你
如果套戲真係你講到咁撚差,我諗我睇完一次都唔會再睇,即係其實你都覺得套戲都有啲位值得你睇多次啦
想知三兄弟到底個關係係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞