飯戲攻心- 討論區 (公海好多正評)

1001 回覆
497 Like 31 Dislike
大佬同二佬無血緣關係, 三佬就兩邊都有一半關係
即係大哥一直講既老母其實只係佢一個人既老母?
好心啦,搞到自己成個傻鳩咁做乜
唔係

大佬講ge老母, 係二佬同三佬ge老母, 同大佬無血緣關係, 即係廖子妤ge角色
老豆同妻1生子華
妻2同前夫生繼聰
老豆同妻2生湛文
喂你未覆完WO, 咁我又比你話我老屎忽, 又比你屌我扮理性, 又block我唔比我學野

唔好咁快敗走啦, 不過我估你都係扮下野ge je, 返去繼續尖酸刻薄, ya
睇反應
結果比你利用黎分階級, 你呢張戲飛錢都幾抵玩, 可以買一個行內人ge優越感
吓, 我比你鬧到咁你對唔住都唔講一聲就走
依家普通街客唔配聽人道歉咩
剩係想你寫文用字用D公正D, 唔好咁多情緒咁偏頗都比你屌我咬文嚼字老屎忽扮理性
叫你唔好分階級唔好分咩行內人普通街客, 放低身段睇戲,又比你屌
咁我post其他人對你文章ge反應你又意氣用事自己走上黎一個個Pose覆, 依家比人屌左獲金又係到鳩up話自己妖魔化左套電影, 明明你30分鐘前仲好有火ga wo
你睇下, 我係FB同你講ge野已經好有禮貌, 無諗住叫你即刻改但希望你接納下
一句老屎忽撻埋黎, 我點都值得聽一句對唔住掛?
觀眾反應直接想笑, 一定有佢地ge道理, 作為喜劇無可能迎合全世界所有人

我好欣賞你願意為你篇文用咁多錢去睇電影, 但係其他觀眾唔係你ge踏腳石, 佢地無責任去襯托你
我之前已經係FB同你講左影評ge一件好重要ge事就係唔好批評其他觀眾, 我唔知你有心定無意但你就係做左呢件事, 就算我當你無心, 但係你又自己話自己講野尖酸刻薄, 咁我只能當你係有意, 咁樣你比其他人屌都係肯定ge事, 因為你無尊重其他觀眾
問題係你唔知哪來嘅自信覺得自己嘅睇法同一兩場嘅「觀察」係叫貼地同埋街客鍾意都唔叫貼地唔通取悅你呢啲懶高尚懶另類嘅先叫貼地咩
解析唔係屌

咁我又幾時有屌過你
我回覆ge每一句都有講出你篇文問題所在, 你呢篇文就係日記等級, 我亦有講點解, 係你自以為無point以為我剩係屌, 不過火遮眼呢D經常有, 我唔怪你
咁結果我屌你D咩? 用字
剩係一句, 你覺得你篇文用字妥唔妥當, 你話妥當就得, 你話唔妥當咁就下次唔好再犯
你重申N次都無用, 你呢篇文ge係其他人ge眼中就係如此, 如果唔係就唔會有咁多人屌你獨醒撚, 點解你硬係唔明白你衰左D咩
導演兼編劇陳詠燊前作『逆流大叔』其實我就唔收貨嘅,不過外間反應非常好,我唔明有咩咁出色嘅地方。估唔到情況同樣出現喺『飯氣攻心』上,觀影當日全場反應異常誇張,接近「笑冧櫈」兼且一開頭已經係成班觀眾係咁笑,但可惜真係冇辦法令我發笑。
.
啲Gag位過多「字字珠璣」咬文嚼字,完全唔識得適可而止,對一開始無法投入嘅我嚟講越睇越難頂。不過可能普通街客會受落嘅。

寫得出就咪撚怕認啦垃圾 又要串,成段字就係鄙視「普通街客」笑啲根本唔好笑嘅低級gag,自己就笑唔出好撚識戲。到宜家畀人屌就縮到咩唔係咁嘅意思,只係睇觀眾反應乜乜柒柒
客觀事實, 唔止我, 我諗你嗰百幾個負評都係咁諗

不過我會認我用字不當, 其實成句野兩個字就夠, "日記"
呢篇文, 就係日記等級, 講完
我諗你拎去問100個人, 佢地都會咁答你, 再唔係你拎去問下你D行內人前輩, 睇下佢地認唔認為你篇文係合格ge文章
不過我諗你最後應該會一句彈返黎"我唔會取悅任何人"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞