飯戲攻心- 討論區 (公海好多正評)

1001 回覆
497 Like 31 Dislike
咁啱睇晒,明日遲小小先睇

冚家辣:其實好有80年代許冠文式小人物奮鬥記

老母:無姜應該P 左K,

緣路:感覺幾清新 但岑個角色唔討喜,咁既宅宅package咁多女埋身,一係富二代,一係有強烈個人特質,但套戲無表現出黎,不過支持爺爺

飯戲:好多爆位,但都有啲犯駁,老母顯靈真係一啲都無鋪排,中段Stephy 出神時以為佢有妄想症但點知又無料,最後托尿和好又係奇,但好睇
喺邊度取景
演四十場,要整爛啲野幾多次
老母嚟講,我覺得姜濤好睇過方晴~

其實我識幾個人都係宅宅地不擅辭令,但收入穩定唔愁住嗰d,個老婆都比較似mena嗰類,靚女, 覺得佢地會鍾意兼搵到靚仔男友,但最終都係嫁d老老實實兼唔靚仔嗰d~ 所以我覺得爺爺溝到靚女(其實得兩個半之嘛)都合理㗎喎~ 佢嗰種至多人鍾意,係事實嚟㗎!

至於大佬最尾嗰度,我覺得係表視佢釋懷既一種方法,多過真係老母顯靈
勁好聽
緣路啲劇情好散喎...

呢套主線好明顯係講面對自己,放下同move on
老母顯靈只係表達方式
係大佬自己諗通左同放開左
我一路睇都一路諗起
子華都62歲
唔知係咪講得太快
好似好多人都搞錯
有福叉燒=香港?
你唔好亂加標點
推到飯戲攻心 賀歲版 出年新年再上映
最唔同意佢講話戲入面親情建立好薄弱
反而呢套戲係講現實中既親情就係咁微妙 出世頭果幾十年都未必會發生啲生老病死 或者一齊搞生意大起大落 而呢套戲再加上左佢地血緣關係比一般兄弟仲要疏離 就係想探索下實際上咩係親情
套套港產片佢都係咁
今日又去睇多次
送禮物個到真係睇多次都眼濕濕
有個女仔咁樣做 點會仲掛住前度

之後去ok望下 又真係仲有一本 買番黎儲下先
佢笑住咁反問番唔通你覺得嗰條片只係值十萬?
好睇
闔家同阿媽兩相比嘅話,我鍾意闔家辣多啲,至少三姑後面喊著唱萬水千山總是情嗰度我喊到停唔到,同埋三姑嗰種對於屋企人分離嘅無奈同不捨但係對住Edan又唔想表現出嚟搞到我好心噏

至於阿媽,唔係話唔好嘅,但係姜濤嘅影子太強大,好難令我完全信嗰個係方晴而唔係姜濤,所以成日跳返出黎,反而Jer真係令我信服呢個係個高中生,只不過佢地兩個互抽嗰陣我硬係覺得怪怪地,前面嘅鋪排未至於令我覺得佢地嘅關係差到要出手

至於你話Jer點解咁憎毛姐,我諗係因為Jer好少喺一啲牽涉佢同毛姐嘅決定參與過,好似成日畀屋企人忽略咁(唔係講緊生活),到姜濤嚟埋之後就連平時生活都冇埋,所以爆發
ivana首歌好似日本邊首咁
講真平時廣告嘅佢好造作好花瓶
估唔到做戲嘅佢咁掂
啲面部表情控制同轉換得幾自然
好驚喜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞