飯戲攻心- 討論區 (公海好多正評)

1001 回覆
497 Like 31 Dislike
廢話
仲有原本個個着冬天衫,林明禎仲喺九龍灣Building 樓下着外套,然後突然話下星期中秋
件衫有意思架 一個綠 一個紅
屌你 好睇過明日戰記咁多,對白 劇情 節奏全部都合格,唯一覺得突兀個位就係王菀之無啦啦唔結婚嗰段,好似純粹為咗製造問題咁

講講親情,明日 古天樂嗰父女情完全投入唔到。
反而黃子華最尾同鄧麗欣講嗰個 冇辦法用言語形容嘅關係,下一句就變咗一家人真係好正,親情就好似係咁,冇辦法形容到 ,完全唔到你揀,但你又一定要經歷。

BTW好耐冇試過睇港產片係忍唔住發自內心咁大笑,闔家辣真係尷尬到不得了
我諗起初音啲歌
平時邊會focus個樣,呢套戲令我第一次留意佢個樣同表情,真心做得幾好
只可以講林明禎天使現實拍18次拖9成臭雞拜金
有咩意思
佢原本個劇本有寫最後一場食飯戲 大佬追落去 之後小貓同Monica 分開走 大佬想搵Monica 講最後個段野 不過佢分唔到紅綠色 兩次都搵錯左小貓
Jer 嗰度我漏左冇講, 明顯Jer本身係鍾意老豆多d,但觀眾角度老豆有外遇唔返屋企,點解將唔照顧自己個責任俾左阿媽? 個設定係咁冇問題,但冇透露原因就覺得阿Jer 只係個屁孩…
留意到個位人兄, 小弟甘拜下風
試吓睇佢去軒公個節目/上爆谷既訪問, 佢發電嗰種從容自然仲要唔俗氣唔姣乞人憎係好高難度~
使撚理呢啲垃圾閪文咩
老母顯靈擺大亂鬥之後 搵返Stephy之前會好啲
眾人皆醉佢獨醒呀
「普通街客」識閪咩
個人認為
飯戲攻心 > 明日戰記 = 老母 > 闔家辣 > 緣路
其實緣路唔係唔好睇 可能我唔係太入到戲
啱啱睇完,值得推介,希望過到三千萬票房
我都覺得黃子華係因為同廖子妤傾偈之後釋懷,先走出去搵Stephy,再返屋企幫張繼聰逗賓周,佢突然間走出去唔知搵乜咁好似冇乜動機
Dont make stupid famous 啦
我覺得佢只係自己諗通左先,至會有阿媽幻覺嚟合理返自己不再堅持呢個舉動

因為呢個始終係幻覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞