飯戲攻心- 討論區 (公海好多正評)

1001 回覆
497 Like 31 Dislike
覺唔覺黃子華話從來冇人問佢開唔開心嗰幕係佢自己本人寫照?
閏五月最好笑
琴日睇左,喜劇片嚟講算幾好笑

但親情片嚟講就唔合格,子華同屎塔肥條床片完全over晒破壞晒,令親情線變到好胡鬧

莫講話非親生兄弟,就算係親生兄弟,都無可能接受到自己細佬做咁多野勾義嫂啦,點會最後可以當無嘢
亦冇可能可以接受到自己條女同自己大佬拍情慾片仲俾人其他親人睇到,如果發生係現實世界屎塔肥個角色應該以後都可能再出現喺呢個家庭
明精遠睇幾靚,近睇就差d,有啲似泰國嗰啲猩猩樣

子華嘅角色應該係度身訂做,佢有啲對白如果唔係佢講嘅話會好突兀

王菀之好多表情同反應好奇怪,如果係第二個做一定NG唔收貨,係得佢做至接受到,不過都有少少踩線

屎塔肥老左好多
王菀之果種鳩真係渾然天成
其實好多角色d對白都有黃子華棟篤笑影子, 玩邏輯矛盾.
好似王菀之問"你愛唔愛我? 愛我即係我唔後生啦" 之類.
我反而係留意明禎對波同pat好多近鏡
第一眼睇仲以為係 周嘉玲 (重慶森林做梁朝偉663個空姐女友個演員)
但諗下冇理由個樣仲咁後生
闔家係抄好多條笑話砌埋一套戲
飯戲係喜中帶悲悲中帶喜,創新嘅一個完整故事
闔家一抽走鄭中基隨時仲衰過假冒女團
再之前個message
話標點符點既重要
果句全句係點 已經唔記得
識有d 色盲既朋友真係唔多想太多人知
原來係咁
呢套林明幀做得真心好
角式又討好

如果下集做埋明禎老豆就好正

黃子華大戰鄭中基

「我個 寶貝 ~女 畀你條中佬溝佐」
咪即係劉青雲,你食左我餐飯,食埋我個女,仲問我有無甜品食
講沉重<旋風腿>真係冇得頂..
"你冇殺過人, 我呢世都翻唔到身"
劉青雲: "咁佢鍾意食屎得唔得啊? 得. 一個科學家係可以食屎㗎. 可能叻D添."
就4000萬了 如果埋單有5000萬就好
黃子華同林明禎喺露台個幕睇到想喊
前女友都唔敢俾佢知嘅嘢
竟然比一個識咗冇幾耐嘅女仔(林明禎)睇得穿
大佬一直以來死撐唔俾其他人睇得出佢嘅難受
突然得到其他人嘅理解 真係瞬間破防

但係有一幕相當細微嘅情節
比我嘅印象更加深刻

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞