飯戲攻心- 討論區 (公海好多正評)

1001 回覆
497 Like 31 Dislike
因為大佬定二佬拎左佢個文物黎打交
咁Stephy 咪要報仇

我自己睇果陣 以為佢打爆波台係想製造再大啲既聲音,令到果場打架戲停止,點知又唔係
喱套D笑位真係笑得出
好睇過明日戰記, D對白尷尬到
睇完啲好評先入場睇
可能太高期望啦 無想像中咁好睇
啲gag位好用力 變得無咁好笑
二佬媾返大佬個ex更加無睇眼
係得子華神+移民隱喻俾大家ff打下J咁
獨白有講佢阿媽佢阿婆都慣左服俸人
所以煮飯用心唔係因為愛係因為習慣
而且當刻佢都係話發現自己唔係非三佬不可原來自己一個都無話唔得所以先會遲疑
如果唔係三佬突然求婚佢應該會繼續保持住個關係自己思考下應該點繼續落去

佢有問隻戒指幾錢,知三佬用哂份獎金落去都無話唔動容
但果下佢反而未準備好建立一段更深嘅關係

不過佢兩個個價值觀係有啲差距
三佬要注資要嬴要翻身
豬豬就係實實在在咁煮好每餐飯
呢幕我反而鐘意
特別係自己知道咗兩位係異父異母嘅兄弟之後就更加鐘意呢幕
其實部足球機真係單純係gag位嚟
幾個角色唱 還是覺得你 最好果度
佢地唱嘅歌詞代入返佢地都好合適
啱啱睇完
真係唔知幾耐未睇過好笑既港產片
仲要有戲味有感動
難得佳作,真係要推多d朋友入場睇
每日一推
原來冇乜留意到明禎睇子華本書嘅內容…?
定係冇人笑得出…
我有
我睇嗰場好多人有笑到
最佳劇本應該冇走雞
最正係部足球機穿插成套戲,王菀之一開波就想打爆佢,之後所有女角色都俾部機陰臭
我反而覺得佢做得好喎
你現實做過佢嗰種乜到要頂,要拆,有苦自己知嘅位就會明。
帶住幾期待嘅心態去睇 有眼濕濕但冇想像中咁感動 不過真係好好笑冇失望嘅
咁樣描寫,最後打比喵喵先顯得甜蜜
嗰度睇到真係會比佢地甜到笑出黎

會唔會拍續集
飯戲 個劇本 係寫得唔錯
https://fb.watch/fCLQ5I11XT/

已衝破3000萬 連續12天票房No.1
快d過闔家辣啦
應該沒太大問題

發現好多人都兩三刷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞