發覺好撚多30幾歲女人離婚

699 回覆
4549 Like 339 Dislike
成日話人要求過高
有冇諗過佢地寧願單身都唔想同連登毒撚一齊

男人如果唔係咁廢 要女人幫手搵錢
點會結左婚女人要出黎做野?
咁大家咪唔好一齊lo
男人衰在天生性欲高係個食得落嘅西就鍾意
反正現代社會有叫雞AV,飛機杯解決
屌你老母我個ex就係咁
話我對佢唔好所以出軌cls合理化個行為
男人點會話自己錯㗎

出去咪話自己好老公,有幫手做家務(洗咗碗)有比家用,唯一一日假星期日都有幫手湊仔(1-6都老婆湊),但都比老婆屌好撚慘
自問已經做到足但港女老婆唔滿足

返工返咗成日咁辛苦,想打一陣機嘅自由都無(8點食完飯打到12點
期間老婆教仔女做功課幫仔女沖涼,叫佢咪撚掛住打機過黎幫手執仔女玩到周地都係嘅玩具,佢打機打到一半躁撚到仆街,覺得結婚無撚晒自由
但唔想拗交所以大大聲「唉!得啦黎啦,唉!」然後”忍”咗,死死氣是撚旦掃晒啲野去玩具箱衝返去打機。跟住覺得自己為咗段關係付出咗好多,乜都忍晒就晒老婆,但點都滿足唔晒老婆嘅要求)

慘得過大把傻閪又信
女人有幾種能力值對男人有用,唔企外表。
外表
compliment
service (家務/床上)
value (價值觀/ 正面負面)

四樣入面得外表係貶值,其餘三樣係可以升值。另外都好似打機成長曲線咁,外表愈高,其餘三樣正常就會愈低。因為外表會影響佢由細到大既遭遇,從而影響佢性格。樣樣有既女人通常都有強大意志力,家教去培養,好小有。
你睇啲不務正業嘅老mk梗係差啲
正正常常嘅話 30幾歲嘅女人咪同男人一樣
好彩嘅事業高峰 唔好彩嘅事業終於上軌道
終於free唔駛搵條友嚟夾生活費
Service 真係痴撚左線
女人係工人定係打機角色?
如果我識
錫我,成熟,tum到我開心,要有事業,高180,瘦,專一。

我使唔使揀件30幾呀嬋
所以唔係話西方文化就一定係進步岩哂。有得就有失。
唔結婚唔拍拖最好
愛情根本就唔係必需
所以咪話唔好結婚,結黎大家盞受氣,有小朋友衰多2錢重
女人生仔搵條命博,身材走樣又比老公嫌,重心移左去仔女到 唔好彩嫁著個巨嬰又係到投訴老婆唔理我又唔比屌
男人就要比人哦 冇得打機又冇媽咪幫手做家務煮飯 又係唔好彩娶到個臭西呼呼喝喝控制生活煩撚過西
男女都係一個人自由自在
為著社會眼光 人有我有夾硬黎冇好結果
男人咪一樣有service -> 要氹女人plan行情做粗重嘢
咁男人又係工人咩?
聽到service呢隻字就女權上身
近幾百年,尤其近幾十年,社會風氣崇尚無止境谷gdp,資本主義無限膨脹,政府政策容許香港人廉價請外傭,釋放女性勞動力,呢啲都係有影響。香港就係咁既社會,你中唔中意都好。
睇做唔做嘢啫都係
男人係唔做嘢嗰個都可以serve女人嘅
睇韓劇得到癌症,公主癌已經擴散全港
service可以係mutual ge,雙向的。
屌你老母又想陰d陰d塞d支那用語黎

躝返去微博啦
咪係 淨係pin落啲自己想睇嘅嘢到
咁調頭去睇,三十幾既男人都可以揀
配合女權當道既條件:

Master程度、中英流利、穩定收入及有長遠目標(三十歲有30k唔過分)、願意負責拎返自己既物品、有主見但唔會being too judgmental、瘦、專一
所以男人都應該 30cm長 fg 50k 單手游出公海
不論男女都唔應該將個人當打機角色咁睇 掉返轉成篇啲字由女人換做男人一定俾人咬死啦
衝出黎話人女權
男人一樣有幾樣parameter
外表 (樣,身高,肌肉)

才華
情緒價值
奴動力 (水電木)

都係講平衡姐。我無要求人人要有哂,睇哂咁多樣。最緊要知自己咩料,對方咩料,兩性平衡到咪走得遠囉。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞