發覺好撚多30幾歲女人離婚

699 回覆
4549 Like 339 Dislike
前夫有冇後悔
我覺得睇你點睇。
打掃,煮野食呢d,其實有冇人工,生活本身都要做。
如果要計到咁清,咁咪自己洗自己衫,野食分開煮。但如果真係咁,咁不如兩個人做野,之後請工人算。

其實我純粹係好討厭有d人自己揀唔做野,尤其是香港一定有選擇咁滯。
之後不斷吹奏做主婦有幾幾幾辛苦,辛苦咪唔好做囉....出來搵工。
男人做野又唔辛苦ge....
女人覺得免費住緊男人間屋唔係回報黎
好撚好笑架
但唔會係買自己野都無錢度縮到,當老母同老婆免費工人咁
工人都要俾錢啦大佬

一人出去返工一人做主婦
咁出去返工果個要俾兩份錢,一份係家用, 一份係人工
你當好似請鐘點咁
女人最撚好笑既地方係
請女傭就比幾千蚊。
但自己做就下家務就吹撚到自己好似聖母咁偉大。
但其實女傭做家務重做得好過99%港女。
係架 所以你適合請工人,唔適合結婚
咁好似上面咁講,個鐘點係咪又要比返租?

鐘點都唔會一齊出街食飯,搭車,行街啦
同埋好多時唔係個男人求個女人唔返工,係個女人自己揀唔返工,諗住結左婚可以唔撈
on9

女人用男人資源係寄生蟲,聽男人話係責任
男人自己用自己資源玩女人係自由。
兩回事黎

你果啲野只會話女人養男人既情況下成立
屌你老母,連有責任先有權利都唔撚明,女人死撚左佢喇
女人其實同乞食揀野食無分別
明明人地先係創造資源果邊
女人只係乞求果邊
但想同人地「同權」都痴痴地

現代社會錯就錯在生產力太高,反而係寄生蟲既女人「有消費力」被抬高
生產資源既男人反而被不合理踩低
所以咪話你唔適合結婚,適合請工人
咁工人都包食包住啦,係咪唔使俾錢
無火花掛
即係好似一個湖咁 你唔掟粒石仔落去 就會一潭死水咁
其實佢地唔係搵緊老公。 係想搵一隻會貼返錢比自己嘅鴨。 女人二十到三十黃金時期。男仔為左食好西所以願意付出好大。但到左仔都生埋呢個階段。個西又屌到厭倦 老婆個外貌狀態又跌左幾個level 呢個時候男方就會清醒 開始諗究竟為左物野依然付出咁多。衡量緊值定唔值。
真係除非愛。否則無晒動力行落去。所以千其唔好屌男仔。 屌得多 磨走晒d愛 咁就準備講88
近期識左個都係咁30歲, 堅持話要高,瘦,成熟,但自身普通樣少肥,性格又唔主動,出去識完人就等人溝,講真3x歲男人邊有咁多時間精力溝你,有都溝靚女
女人都係賤鳩格
人地兩公婆好地地唔得
永遠要從中作梗
而家唔係架
好多個老公廢都要搵野讚
費事比d fd睇死
1. 老婆自己揀 揸住枝槍逼個男人簽紙?
2. 就當婚前個女人性格好 婚後露出真面目/性情大變 點解唔離婚先搵第二個 要係婚內出軌??
身邊見生完keep到果啲
一係老公搵到錢
一係自己女家有啲錢
應該揼唔少本去keep
覺得結婚=有人養唔洗做
Red pill
呢度都有啲30+離婚巴絲
https://t.me/+g8ggT0bM2SRlYzM9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞