發覺好撚多30幾歲女人離婚

699 回覆
4549 Like 339 Dislike
玩app或現實都係,好多3x歲既失婚女人,日日叫春話想識返個好男人,本來好心去開解佢地,但係越傾落了解成件事越覺得呢D女人抵死,仲要唔知自己衰咩,傾咗起碼7-8都係咁

離婚原因大至離不開:老公出軌,老公寧願瞓廳都唔同床,老公唔做家務成個大細路,老公冇盡力養頭家

聽落永遠都係男方唔啱。

我唔係bias,我對事唔對人,但好多時越聽越唔對路,呢D女通常都成日對老公呼呼喝喝,脾氣好臭,冇耐性,覺得生咗仔大晒,老公冇貢獻。

呢D女人淨係講對佢有利既嘢,自己一D問題都冇,自己係最受委屈果個

好啦,咁妳地唔離都離咗婚啦,咁問吓妳地想要點既男人先啱心意,居然都有差唔多既要求:錫我,成熟,tum到我開心,要有事業,高180,瘦,專一。

真係問咗7-8個都仲係發緊夢覺得有條件搵到呢D男人,又要有樣有錢又專一,係都唔揀妳啦

原來好多女人3x歲都仲係成個公主咁

真係社會太和平所以依家D女on9 D?

我老母果個年代話1x歲出來打工養家煮飯賢淑好多

依家D女心智都未成熟學人結婚,結婚唔係退休啊okay?
錫我,成熟,tum到我開心,要有事業,高180,瘦

就唔會有專一啦
我要有事業,高180,瘦

都唔專一啦
失婚婦人
專一都唔揀佢啦
貪佢生過咩
韓劇毒害婚姻關係
佢地離地同佢地老公仆街無衝突

最多話佢地眼光唔好,揀錯咗個未定性嘅
笑左
所以咪出軌
有哂以上條件 但係盲嘅可能有機
老公出軌都係個女人衰
到時就大把女搶
由其係3字頭嗰啲
依家老婆出軌都係男人衰啦
一定係個男人對女人唔好,個女人先會出軌
呢啲咪就係普信女
所以宜家離婚率咁高
咁男人出軌一定係個女人唔好
普信女呢個字係強國字
我地香港人盡量用返本地字眼代替
支持香港文化
係,其實望深一層,宜家香港已經冇兩性平等,去到一個層面係女性係有過大的話事權,成個社會係倒行逆施,由以前的華人社會重男輕女,成個鐘擺效應飛去另一面,而現實中亦越嚟越少男性會站在理性的立場去企硬,一係話你睇唔起女人,又或者偏幫男人
仲要好多呢d女人生完肥到野豬咁
臭閪食自己啦
真,唔係咩男人實係衰咸濕咁簡單
呢樣真
就算我仇女都不得不承認港男係裙腳仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞