發覺好撚多30幾歲女人離婚

699 回覆
4549 Like 339 Dislike
我老母都係10幾歲出嚟搵工
雖然態度對我阿爸都係麻麻地
但係樣唔差有身材高過我爸相夫教子孝順父母樂觀仲會識安慰我

Ma Ma I love you
香港9成男人未結婚都同父母住
唔撚識獨立生存做家務
放工返到屋企就攤屍打機
除咗返工放工疆屍式生活,就係攤喺度打機
唔係退休係同死咗無咩分別
香港女人應該係全世界待遇最好嘅
港男真係好慘
老西
而家00後仲大把選擇
離婚真係好麻煩
又要處理好家產
贍養費又係on9 野
識人為咗啖氣唔比 走去破產
男人結婚係冇著數 真係睇清楚對方先好決定
精蟲上腦只會搞鳩自己
結婚只不過係啲男啊女啊,玩到冇嘢好玩,想體驗下Staycation 求婚被求婚打卡咋嘛
咁易定性咩
入咗花花世界仲肯去捱?
日常生活遇到少少阻滯都怨天怨地

「生活艱難」呢四個字又有幾多個年輕人明白

定性係要撞過板、痛過、反思之後嘅結果嚟
講得啱
唔止結婚,仲有平日大量放閃行為,最慘係d人又會combine左好多個唔同人唔同種類既放閃行為(比如A送貴禮品,B整心機手作,C搞超浪漫節目),然後總有人睇曬post之後expect自己應該三樣都要有,少左會覺得差d野
有呢個條件一係俾人mark 晒
一係事業心太重唔得閒理感情
淨返低嘅食緊交友app 妹豬
邊得閒理你班失婚婦
呢個generation啲女成日講結婚
但係煮飯家務一樣都唔曉
自己都照顧唔掂仲想組織家庭真係…
你用左你正常人既想法去睇呢啲剩女
我會對愛情有寄望,我搵左3次先搵到~真係唔易。
我有比你屌嫁!
笑4,班kam登仔ff 啲女會同佢地埋單

窮酸臭毒柒不修邊幅排骨身弱漏斗胸,
呢啲food chain袋底泥真係見到都想彈開
啲kam登仇女毒撚同啲大陸糞青一樣,係食物鏈底層或者袋底泥。

港女同kam登仇女毒撚一樣,由佢地係大自然消失。
你話做亞洲人幾撚可悲 結婚唔結婚都要睇人地點睇你
可憐人
真係唔好搵港女結婚,懶到閪,家務又唔做,真係單身好過
中肯到冇連登仔答你
巴打講野真係好中,
eric darkins
係交友app好多狗公撩以為自己好有市場大把人追,現實係籮底橙咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞