發覺好撚多30幾歲女人離婚

699 回覆
4549 Like 339 Dislike
因為香港好多女迷信30歲就冇人要,然後人生目標就係28至30歲要結婚然後生仔,嘩美滿人生,點知結完幾年雙方先知唔係果樣野咪離婚,其實你係好既35歲都會有人要,急住結婚生仔呢啲諗法都係受啲on9理論影響
我屌你唔成熟先
所以我成熟過你
仲有好多30歲就脫髮同有大肚腩
個社會環境造成好多女人唔係搵老公係搵老竇
成班毒L 成日話想搵處女,自己拍拖又想破對方個處,邊得嚟咁多處女~仲有成日ff有一夫多妻有機會娶多幾個靚老婆,現實係啲女人寧願做高質男人既妾侍,都唔會想嫁毒L
Lm
Sad but true,成日同老母講早結婚都唔代表幸福,做咩咁急結
我假設只計一樣要求
係香港35歲以下置業人士只得7.8%
咁條數係計埋公屋同已婚人士架窩
咁當中抽要有私樓又要單身個百份比點都低過7.8%
我仲未計又要外表身高學歷又專一再加上專業工作
真係百中有無一
咁有要求當然無問題啦!問題係你比到咩人地?
問題係在於人地揀唔揀你,調轉我有以上條件溝件樣靚後生大波唔撚好,點解要溝件生個仔既中女呢!
閪鑲鑽石含撚舌功一流吖嘛!
或者條賓州得3cm
如果老婆日日向老公呼呼喝喝唔尊重人 搞到人唔想返屋企 成日搵人浦咪好易變出軌囉
個人都未成熟,學乜人結婚仲要生仔
根本仲未大透,同男女無關係

向個三唔識七嘅人數臭前伴侶,依個人都幾有問題
以上唔係仇女
但要明白呢個世界上係無完美既人
最緊要係認清自己能力啫
但我都唔認同男人出軌,亦都唔應該將男人出軌歸咎落女人到,合理化自己出軌
講咁多囉啲對話圖睇下好喎
所以咪話港女的一生囉

香港女人算係咁多個種族最差架啦 仲衰過支那妹
A片合理過韓劇好多
女嘅含撚男嘅奶閪 屌嗰陣唔會由頭到尾都一個人郁
段關係係兩個人都有付出

韓劇就乜撚野都女尊男卑
亂發脾氣又要氹 唔聽電話就要半夜走去人地屋企樓下say sorry
撞車男嘅嘔撚哂血都要問左個無受傷嘅女有冇嚇親先
唔可以叫佢call白車先 因為男仔唔可以淨係諗自己
抵啊
個劇本越黎越長
仲有好多正常 keep 到無離婚o個 d 無上交友 app 樓主都遇唔到
你剩係遇到 d 離婚失婚既咪覺得好多人/ significant amount 既人係婚姻失敗

越來越真實
識一個呢D人,又係好心開解佢,
一樣越講越唔對路
Simp 搞到d女自信過高到30都覺得有得擇男人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞