發覺好撚多30幾歲女人離婚

699 回覆
4549 Like 339 Dislike
女人唔睇咁重男人外表,但好睇重flow
男人睇女人外表唔ok已經game over
女人外表ok咁就唔駛理性格相已經可以屌得
性格相處價值觀等等都唔關上床事
咁點解唔打官司搶撫養權
有兩個,正路你應該搶到其中一個(通常大果個判俾老豆)
其實正路如果佢有收入
官好可能判一人一個細路

除非佢無搶,或者有野無講(例如人工低support唔到照顧細路)
我不賣身,我賣子宮。
以上的條件, 港嬸冇要求過要專一
應該係啲客個樣太嘔心
離婚啦絲打呢啲咁嘅巨嬰媽寶港男,dum返比佢老母湊撚飽仔啦

唔好做柒個市唔該,港女付出就理撚所當然,啲港男連原來打理一頭家要做咁多野都唔撚知
比人服侍緊仲大大聲屌柒女人,吹到自己犧牲好撚多
一日到黑嗌錢銀AA,點撚解?點解從來唔講家務AA生仔AA?因為生仔家務係女人老撚奉做,男人已經攞盡著數,梗係唔會嗌AA

仔就無可能係男人生㗎啦,其他地方家務湊仔個啲做多啲補償返都好合理啫,又唔撚計㗎喎,佢付出個啲就AA,你付出個啲就你繼續付出

都已經除咗錢佢地就無其他野要付出㗎啦,但都仲係最好連錢都唔駛付出就有條女奴做晒呀媽嘅野兼做埋老婆女友個份

但其實港女都有打工搵錢返屋企㗎喎(生仔湊仔家務一樣都無漏),哦又開始屌港女服侍得佢地唔夠舒服喇,唔夠溫柔體貼低聲下氣喇,幫佢含完撚,開始屌你唔幫佢奶埋屎眼話縱到班港女唔識奶屎眼全球最幸福
淨係計較自己付出嘅野,唔識感恩人地付出,咪就係港女縱到啲賤種港男貪得無厭

本身大家唔講,都無話要拎出黎計數邊個付出得多啲,點撚知班港男仲要惡人先告狀,真係東亞賤種到
嘩屌佢老母呢句真!

撐姊妹話有咩事點都支持你, 之後一個屈尾拾嫁埋人移撚埋民, 真係笑撚到gap gap 聲
一定好, 餓撚到晚晚幫你擔, 自動波騎爆你,

不過依家啲廿零歲都已經係老司機

只不過你遇咗隨時帽咁解
你咁講咪即係自已做唔到先?

只不過做到都唔會對佢哋做咁解啫
結婚都算
擺酒做大龍鳳係最ON99
有唔少Case
擺完酒唔夠一兩年已經離婚
我聽果啲兩年內離婚case都係又擺酒又影晒婚紗相
咁無離果啲都好多有做足禮數,呢方面應該唔關係
我意思唔係搞大龍鳳會快離
係睇返轉頭咁快離洗左好多冤枉錢姐
當然同唔啱既人一齊時間都嘥唔少

不過我覺得咁快離婚既
其實婚前一定點都有啲問題
好多人係夾硬因為拍左好多年或者所謂年紀到就結
仲要係擺酒係高級酒店
最隆重大龍鳳
到最後有D case唔夠一兩年離婚收場
其實我之前都唔係好理解點解會咁快離
但諗諗下好多人根本唔理解婚姻既意義
結左發現唔係果回事又接受唔到
其實我一向覺得兩個人都有打工的話,就應該按比例家務平分,理撚得你男定女。

但如果一個打工,另一個唔撚柒做野。
咁唔好意思,唔該另一個打理頭家
其實本身同居係好適合互相試下對方
但而家樓同租都貴
係呀香港地好難
有啲人又唔鍾意婚前同居
或者屋企人唔俾之類

其實長久要同一個人生活
唔一齊住過先真係唔會知真習性
一個人打工點撚樣會AA制, 0 家用
無生仔咁計無問題
有生仔唔該計埋生仔個份付出先,唔好講AA又唔計女人懷孕生產嘅付出,同埋仔女跟老母姓唔該

結婚禮金唔駛比,雙方父母自己照顧返,一係全部共同照顧,唔好要老婆照顧埋自己老母,人地自己都有老母
拍拖跟返市場供求同自身質素比錢,愈靚仔靚女條件好多人追嘅,另一半付出多啲係無可厚非,但家暴掌摑/關係內強逼(強姦)/想唔戴套搞到墮胎呢啲涉及身體傷害同另一個生命嘅就唔ok

出軌分情況,只要唔係瞞住一腳踏兩船,男未婚女未嫁,講清楚鐘意咗第二個就分得
一個人打工呢.....我自己就覺得好大風險
一個收皮,就全家一齊收皮

不過總有d人結婚後就唔撚做野。
咁唔緊要,你打理返個屋企咪得。咁返工果個要比家用架啦
但你要錢買自己野咪出去返工.....

以上我講的野男女通用。嚮我眼中,男人做家庭主夫/女人做家庭主婦都一樣。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞