發覺好撚多30幾歲女人離婚

699 回覆
4549 Like 339 Dislike

生完身體變,發脾氣落個小朋友度

回主題,好多人唔清楚婚姻係戀愛墳墓同生仔兩年係好大機會婚姻低潮位。
成熟要連埋上進一齊討論嫁
離得婚係咁上下
唉係囉大佬,咁你做乜嫁俾佢
冇錯
有要求無問題
問題係你俾到咩人先
若果自己係無能力 無修養 又唔肯捱既MK妹
有Alpha male 亦唔輪到你要
反之亦然,for 部份仇女連登仔
即刻駁咀!
"結婚唔係退休啊okay?"

最尾個句好正,真係有d女人結完婚就覺得唔洗做,工都辭埋日日飲飲食食買名牌,做到個男人隻狗咁
好老實講如果係上面果班就一定係個女人衰,大佬你咁的條件又米八靚仔又事業有成但配上面果班要求人但自己做唔到的人,老公唔出軌有無天理先,講果班女人本身係咪事業有成先
男同女未必一樣,尤其喺增值方面出現左極端嘅方向。
女人,18-30歲唔洗增值都大把人狗衝,但30歲打後皮膚衰老連塊嘢都黑埋,無論做啲乜春嘢點增值都好,真係難啲搵到筍盤/水魚,算係社會俾港女一種罰款機制/考驗嚟。
男人,當25歲後發力狂追增值,到30歲略有小成的話,其實搵個細自己5-10年嘅女人,我諗可能性or可行性都大過前者搵到筍盤嘅。當然,你所講嘅男人可能唔太掂,你笑出嚟都合理嘅
心理上係咩都想要 唔願面對現實既骨感
咁就可以合理化出軌
咁A片一定係毒害男女性生活
見過結婚後自己仲追MIRROR
但同時唔俾自己老公有打機玩具興趣
所以話揀個學生妹好過對住閪格老女人

例子:

:老女人

:學生妹
女人青春有限
青春女人無限
唔好講到咁委屈啦
個老婆自己揀
你係咩人咪襯翻咩人
男人狗就狗啦
永遠自己偷食出軌都大大條道理屈翻女人
相反女人偷食就喊打喊殺
同埋好多人係基於家庭壓力先去結婚
成日聽到D人話老人家想佢結婚生仔有孫抱乜乜物物
返工同做家務唔係正常人應該要有嘅野?
身材就不分男女都有要求架啦,唔通你會食韓紅 / 曾志偉咩
最後嗰樣唔止港男咁啦…
乜原因都只係合理化自己行為
唔係有得話出軌係啱掛?

錯咪錯 認左佢 唔好夾硬話係啱
屋企有盤生意等你計人頭分錢就話啫
成年人仲家庭壓力講兩句就範
識得離婚嘅女人,係覺得老公畀唔到之前嘅感覺佢,好快就比外面啲人食咗
玩到覺得自己仲有市場,姊妹又叫佢離婚,同可以分身家,better is coming
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞