發覺好撚多30幾歲女人離婚

699 回覆
4549 Like 339 Dislike
人地根本就唔想「擇」
佢地廢事同你講「女人都係垃圾」啫。
女人口講就男女平等。實際就係想過返以後男做奴女享受既生活。
但又唔想要古代既責任。又想要有男人負完責先有既權力。
重之乜都自己著數晒就最好。
講咁多,佢地都想比人屌咋
從來都唔係平等進步。
因為女人想要權不要責。
從來只係口講平等,實際係要特權。
sorry
就算係雞都可以被垃圾港男寵到壞晒
女權主義
女權西

男人做晒野又話壓迫女人
女人要做野又話男人廢。

你唔明矛盾架咩﹖

最好啲冷氣室高層比晒女人做,男人做晒低下層。
之後社會歌頌女人好叻叻,但你都會話男人廢架喇﹖
你地講咁多做乜

我睇樓主講野 只知有好多30幾女人有性需要

Ok 歡迎搵我
其實女權推出黎只係為左消費主義
女人無SAY﹖咁啲垃圾邊個買﹖
因為女人係大自然既寄生蟲囉
咁都唔明﹖

一個宿主

寄生蟲既分別

寄生蟲要依賴人,宿主唔需要。
樓主,好多呢類女人都係事業心重。
喂,我無話返工係男人屈女人返㗎喎,邊撚句呀?又想屈呀?男人真好笑,鳩作一句出黎屈落去就當係
宜家講撚緊返工之餘家頭細務乜撚都做晒呀,又斷章取義
男人一向都係話「你地咪撚返工呀」,吹呀,繼續吹,樓上已經有男人話男女都要返工啦
嗱我認同一對夫妻男女都要創造同等價值㗎,返工係其中一個形式,男女一齊返工我ok㗎,只係其他野要平分咋,咪撚又屈呀,怕撚咗你啲男人
家陣講撚緊女人又要生仔又要湊仔又要做家務同時又要返工,仲要女人溫柔體貼小鳥依人呀,你盲㗎?乜撚都要我重複一次

仲有呀,華夏就不撚嬲女人都要耕田養牲畜養家嘅,仲孭撚多個B係背脊嘅,又女權害古代女人返工呀?
歐洲女人當時之所以要求返工係因為男人憑住掌控女人經濟從而剝奪佢哋人權,爭取工作係手段,用經濟黎重新掌握自己嘅人權先係目的,唔好撚講到好似女人生活得好好但自己攞苦黎辛咁,借啲易扭曲歷史顛倒黑白
如果女權無爭取過工作,家陣仲比人剝奪緊投票權兼比男人合法家暴啦,邊撚個害女人呀,呀男人,咁都想入女權數
你比女人生出黎真係慘要依賴寄生蟲先得以出世
又要生仔又要湊仔又要返工

依句。

咁社會就得男同女。
「社會」要求女人返工﹖無播
係你地女權自己要求返工。200年前就開始已經要求
又想入男人數﹖

咁你全部女人辭職囉。
你真係好on9
將現代同pre女權主義既歷史溝埋黎講

我就係講緊pre女權時代係無女人需要返工。
女人被要求返工係你地既祖先女人(西方女人)幫你地「爭取」返黎
之後你就話現代男人expect你返工﹖你係咪有病﹖
現代男人咪就係比你地200年前既女權臭西影響左囉。
乜柒都懶男人。真痴痴地。
女人真係好好笑,人地講歷史,佢就話現在點點點。
我屌你咩。你個時空乜唔係連續同有因果關係架
乜原來200年前果啲第123波女權同你無關架﹖
on9
女人係睇到現代科技進步先有啲低勞力高回報既工先嘈要「返工」炸
屌你。從來女人做都係佔左個位之後做既輕工野喇。男人咪做9成,女人做1成,之後扮晒有貢獻咁囉
之後重話要有同男人一半回報添。
你果啲思想咪就係咁。

以為自己好撚大貢獻,如果女人真係咁叻就唔駛「受壓迫」喇白痴
你知唔知你口中既「受壓迫」同「廢」係同一樣野黎架,咪就係女人廢先要被壓迫囉。
唔通自願受壓咩
又係依啲扮受害者
女權既書本式扮慘…

你地女人咁叻,咁點解係要求男人讓利。而唔係自己獨立於男人起個女兒國自己自給自足既﹖
好矛盾播。
你地應該由石器時代既科技開始,整返一個文明出黎先係架嘛。

點解要用男人發明既科技同文明既,點解呢點解呢﹖

繼續扮慘等既白痴傻男信喇,你地根本得一個目的,就係責任唔負,但想要成果,女人從古都今都係咁。

女人耕田﹖男人耕多你十部,女人有無被迫去打杖﹖無
有無被迫去起長城﹖無
有無被秦始皇坑殺﹖無
女人永遠將個眼光放響最叻最叻果5%男人身上,以為歷史上全部男人都有果5%男人既特權,之後用自己黎同果啲頂層男人相比。就等出「我被壓迫」既結論,想人被特權自己。
女人就係咁仆街,現代女人係咁,但古代女人一樣係咁
唔係唔重作到「重男輕女」依啲Bullshit出黎
我身邊都好多人離婚。仲要有哂細路。都唔知為乜
所謂男女平等根本就係笑話
乜女人知道自己只係得所有生物都有既能力
生育
拿。

知道自己有幾廢喇

我個細胞都分裂識生下一代喇,唔通又好偉大﹖
女人真係好撚可悲,得啲與生俱來既能力可以攞黎自慰
女人話大肚偉大乜乜乜
等於一個男人話自己識射精好偉大一樣
好可笑。
港女結婚生仔都係為左打卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞