買電視機 / 換電視機 集中討論區 (104)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
mini led就算啦, 睇過X95K都覺得十分普通, 液晶體電視已經到達盡頭
就算500萬個分區都一樣輸比OLED
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-x900f-vs-sony-x90k/585/31221?usage=1&threshold=0.10
基本上只升級了影像處理晶片同HDMI 2.1, 其餘表現直情一樣
咁要睇吓QD OLED會唔會真係幫到burn in問題
如果唔係下次feel 到升級可能真係要等到micro led 普及
沒有什麼分別
Q70B唯一優勢係HDMI 2.1X4, X85K只有2個
其餘分別不大, 價錢都差不多, 規格接近一樣
有冇人淘過nb p63?
有冇邊間有信用d?
等到micro led普及, 我不如用多幾年OLED算了
micro led最大優勢只係唔會燒印, 畫質應該唔會同OLED有大差距
好多畫質方面數字仲差咗
罪大
除咗gaming部分好咗之外都冇咩進步
液晶體電視幾年前一早已經到達盡頭
thx 咁samsung算啦
不過SONY有DOLBY VISION, 同埋支援PS5方便D, 另外SONY保養服務秒殺SAMSUNG
咁可以諗吓oled
反正兩三年後我都有經濟能力自己比錢換電視
夠唔夠力65”?
巴打讀緊書?
會減輕同長壽好多,而佢都係會慢慢淺色,不過係均一變暗色而唔係好似WOLED咁分開顏色變暗色(WOLED紅先死,最後藍),依然會保留到畫面色彩,唔會WOLED咁一忽唔同咗色
就畢業了
想請問有庶巴打知道 TCL T7E 85吋 支唔支援到HDMI eARC? 小弟準備買A9 ,睇吓啱唔啱用
無* 打錯字
自膠
邊度有得賣?

eARC好似有,係hdmi 3

可能只有ARC
我搵代購。 擔心用唔到
謝謝巴打! 巴打都用緊?
我點會用緊
Sor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞