買電視機 / 換電視機 集中討論區 (104)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
大廠只有SAMSUNG全部機款唔支援DV

咁多部之中以下最好

Sony KD-50X85K 行貨
$72XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度550nits
請問43-48寸LED 要有airplay 最抵玩係咪LG 43UP7800PCB $3800 hktvmall ?
48寸又唔見有LED,50又岩岩放唔落,個位得1080mm
謝巴打
喺咸片買嘅c2想登記禮品
但購買商戶搵唔到av life
請問有冇巴打知係揀乜名
等緊澤送 LG C2 55吋,中午到
想問下使用/設定上有冇野要注意?建議?
你有冇約師傅裝!?
打電話問AVLife,之前啲巴打都係咁
盛澤邊需要另外約師傅
送貨+安裝即時完成
LG OLED冇咩巴打買行貨了
就算唔使掛架都好,師傅裝嗰重點都係由師傅幫你開盒開機裝腳架,如果唔係你開盒部機有啲咩都有機會入你數人爲損壞
我以爲豐澤
盛澤水貨,見過話會上黎包安裝,check死點
水貨機同行貨機除左保養同產地外,係咪冇分別?同系統同粒U?
喜歡就跟, 唔喜歡可以唔跟
WHITE BALANCE唔好跟
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c2-oled/settings
硬件完全一樣
基本上冇分別,不過就唔會有行貨保養(有都冇咩用~)
收到
以後有機會買行貨都記得呢點呀祝你用機愉快
我想問下,宜家我係用緊PS4,
PS4 HDMI->5.1音響 HDMI(ARC)-> TV

如果日後轉左PS5 4K 120,係咪要
PS5 HDMI-> TV HDMI(eARC)->5.1音響
咁樣經電視去音響多左一重,音響接收會唔會變左?
例如5.1變左2.1,失真?定係可以完全無損?
PS5 HDMI-> TV HDMI(eARC)->5.1音響
音響接收唔會差左
完全無損
1. 巴打真係需要4K120先算, 4K120畫質下降好多, PS5唔夠力
2. 就算4K60我都建議PS5 HDMI-> TV HDMI(eARC)->5.1音響
S95B輸入延遲明顯,A95K幾乎做到實時

S95B表現膚色非常差,其實都反應晶片運算都係有啲廢,A95K做到自然而且紅色畫面鮮豔而唔會刺眼
好啦好啦~
係阿,主要係4K輸出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞