買電視機 / 換電視機 集中討論區 (104)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
可能SAMSUNG第一次出OLED電視, 需要時間TUNE
當然我都BUY SONY
佢哋都有講
4K60 PS5出唔夠降畫質, 4K120就多數會降畫質, 即係貼圖紋理果D, 特效減少
其實我沒有睇~
TLDR
對兩邊嚟講都係新技術,不過SONY次次都以panel爲本真係令人佩服,就算係新panel都發揮到好多新技術先有嘅特色出嚟,L世代應該可以更上一層樓
1. SONY廚師手藝係熟練好多, SAMSUNG始終.........
2. 我好想睇日本REGZA
3. 廚師手藝估計應該: 日本TOSHIBA>PANASONIC>SONY
等A95L啦, 如果平我都唔介意接收65A90J, 不過空間有限
我知你好渴好想要A95K
REGZA可以miss咗個節目都睇得返好癲我朋友屋企人已經倚賴到唔跟正常時間睇電視節目
問咗咸片
要揀生活影音
多謝分享
睇完D post 好似48-50" ,Sony A90K最多人buy

諗緊換唔換好, 仲用緊1080p Sony LED TV, 但又唔打機
你會唔會睇新聞臺、長時間開電視臺、睇跑馬嗰啲?
Hi 巴打
想換部Sony Oled 55,平時用途都係ps5 Netflix 多
洗唔洗買到A95K定A80都夠?
budget 隨心
Thanks
a95k 新技術
咁一定係55A95K,耐用度光度飽和度都贏曬
唔會 電視只睇YouTube, Netflix
一個人住每日可能睇唔夠一個鐘
諗到換左4k新電視就唔洗用NAS做HTPC,google tv唔知可唔可以開browser 睇片同打中文?
可以browser睇片,呢個功能幫到我好多打中文應該要等一排先會有

咁你可以去馬買48A90K喇記得買行貨
我好多年無買電視,而家用緊Sony LED 1080p個d
見到你地講燒印個樣野,見你講佢耐用d,請問A95K都係會有呢個問題?
得啦得啦, A90K沒有水貨
下年都係叫盛..澤唔好入SONY水貨DEMO, 浪費金錢
A95K唔係OLED,佢係QDOLED,簡單嚟講因爲發光原理唔同,所以燒印會遲好多發生
我建議都係唔好比個好印象佢地, 佢地真係會變得粗用
明白 thanks a lot
問多樣,應該買返行貨?
SONY都係買行貨啦~
SONY一定買行貨
又負評邊個隻手指肥撳錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞