買電視機 / 換電視機 集中討論區 (104)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
又係meme出動嘅時間
meme是什麼?
大家舊電視會點處理?
送比人
聽完迪路巴介紹A90K ,剛剛去Av生命問完,消費劵+商場信用卡優惠$13180,送原裝掛牆活動掛架。值得去馬嗎
都冇咩需要再考慮
今日朝早打去Sony 中午12點就有師傅上門check
結論係壞左 通知Sony換過部俾我 不過唔知係Sony定百老匯換
所以電器野都係睇彩數
今日收咗43x85k了
但睇咩都好,畫面偏白
可以點set
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x85k/settings
不過你幾時覺得畫面偏白?
如果斜睇顏色變淡是正常
正面睇都是
圖?
1. 做
2. 不需要
3. 睇尺寸, 一係50-55"上門連固定架安裝$500, 活動架$580, 如果大尺寸電視就再貴D
詳情可以WHATSAPP問佢地, 最清楚快速
Skyworth OLED
都話最快即日架啦~
部sony KD-43X7000E 一過保就閃6下紅燈,好多師傅都話怕爆Mon 唔整。

而家諗緊LG 定 Panasonic 好

Panasonic 貪佢有5年保,請問各位點睇?

平時YouTube 多,間中ViuTV 加PS5

筆直4000-5000
Panasonic TH-43JX800H 行貨
$43XX
1. 60hz IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, HDR10+ Adaptive
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. HDMI 2.0x3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR, 唔支援Dolby Atmos
7. ANDROID TV 系統, 多APP
8. Hexa Chroma Drive Pro技術,以3+3原色令真實色彩再生
9. USB HDD 錄影
10. 5年保養
咁你要直接問佢地~6592......2428
掛架我唔係專家
呢個要師傅到場睇完舊掛架同新電視先會知道,師傅或者要上嚟兩次先解決到
sony default 亮度同對比度都太強, 可能要同三叔 PK
我自己亮度=35, 對比度=80
對比度太⋯⋯強?咩意思?即係寧願對比度低啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞