香港拉麵集中交流區(3)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
灣仔幸亭

呢間點?
早排食左北角間俺之沾麵,啲沾麵湯底又稀又咸,啲麵又唔爽口,完全掛唔到湯

點解仲咁多人排隊

沾麵湯底稀已經係死罪
食過元朗間彩
覺得唔錯

稀嘅意思係唔稠身?
其實就算係日本,有唔少好食嘅沾麵都唔係稠身的
甚至有D已經係變化到稍稍接近蕎麥汁咁嘅質地
日本獅子王

重口味之選
其實銅鑼灣所謂嘅拉麵街有邊間係好食

利申 食過幾間都

Tsuta 樓上有一間,響三樓

利申 食過幾間都

出面雜誌吹到蔦女撚好食
屌 難食到仆街
同本店比差十萬九千里

btw 3樓個間係咪食喜多方個間?
早排食左北角間俺之沾麵,啲沾麵湯底又稀又咸,啲麵又唔爽口,完全掛唔到湯

點解仲咁多人排隊

沾麵湯底稀已經係死罪
食過元朗間彩
覺得唔錯

稀嘅意思係唔稠身?

真係架!?但佢稀到水咁,啲麵完全掛唔到湯

同埋重點係我食黑蒜味,我知係重口味既,但真心超咸,好味精咁

點解仲咁多人排隊

沾麵湯底稀已經係死罪
食過元朗間彩
覺得唔錯

稀嘅意思係唔稠身?

真係架!?但佢稀到水咁,啲麵完全掛唔到湯

同埋重點係我食黑蒜味,我知係重口味既,但真心超咸,好味精咁

真的 拉麵呢種食物仍然係keep住變化緊,所以我覺得唔需要用固有嘅想法同情報去看待拉麵

不過你講果間俺の沾麵,我2年前左右食過一次,真心唔岩口味,暖湯、熱麵、d麵切水唔係好夠喉,味道我就真係唔記得了,感覺上成碗麵整體都唔係好吸引
想試周月係咪去中環嗰間比較好?
灣仔幸亭

呢間點?

每日有唔同款式類似廚師精選嘅拉麵,幾有驚喜

湯底係真係飲得嘅,食完都係飲幾啖水
唔似香港一風堂食完要灌水

試過幾次叉燒入口即溶,超正
有無佐敦推介

拉麵達人

老闆太狗又唔好食 個老闆前身係橫鋼到做
大埔有冇咩推介
放工去食先
大埔有冇咩推介
放工去食先

元祖達摩掂唔掂?好想試下
灣仔幸亭

呢間點?

改左名叫幸屋 轉左去隔離街
舖位比以前大 終於唔洗坐街邊
隻蛋同其他拉麵店啲唔同 幸屋係比較甜
同埋幾足料
有椰菜 黑木耳 兩塊叉燒 一隻蛋
叉燒滑同夠腍
不過鐘意濃味嘅拉麵就會差少少 但係個湯飲落都係順喉 飲完唔會頸渴
整體黎講 $8x幾蚊
有汽水有小食仲冇加一
味道又唔錯
係幾抵屌
仲有冇24 拉面食 除左 一同豚

同埋幾足料
叉燒滑同夠腍
不過鐘意濃味嘅拉麵就會差少少 但係個湯飲落都係順喉 飲完唔會頸渴
整體黎講 $8x幾蚊
有汽水有小食仲冇加一
味道又唔錯
係幾抵屌

太耐冇去,原來搬咗
以前鋪頭仔其實幾有feel
一舊水內有汽水有兩隻餃子
真係不得了

個湯底做得唔錯已經好好

之前去日本旅行食當地一風堂
再返香港食一風堂
我覺得自己做咗件傻事,倒錢落海
灣仔幸亭

呢間點?

同埋幾足料
叉燒滑同夠腍
整體黎講 $8x幾蚊
有汽水有小食仲冇加一
味道又唔錯
係幾抵屌

原來係呢間!我都食過佢個限定拉麵,係黑咖喱,幾特別
伏已中

伏已中

你食左咩?
上網見人推wasabi拉麵,真心個樣好伏
伏已中

你食左咩?

食左特上原味豬骨,個湯無味,得油
個幼身既面又好勁間水味
伏已中

你食左咩?

呢間真係世紀垃圾 咁多人吹奏
灣仔幸亭

呢間點?

同埋幾足料
叉燒滑同夠腍
整體黎講 $8x幾蚊
有汽水有小食仲冇加一
味道又唔錯
係幾抵屌

原來係呢間!我都食過佢個限定拉麵,係黑咖喱,幾特別

呢個未試過 味道如何

利申 食過幾間都

出面雜誌吹到蔦女撚好食
屌 難食到仆街
同本店比差十萬九千里

btw 3樓個間係咪食喜多方個間?

3樓好似叫bills?食過一次個湯幾清唔滯
覺得唔錯
有意欲再去 最緊要係佢開得夜個度好
油麻地 橫綱得唔得?

同埋幾足料
叉燒滑同夠腍
整體黎講 $8x幾蚊
有汽水有小食仲冇加一
味道又唔錯
係幾抵屌

太耐冇去,原來搬咗
以前鋪頭仔其實幾有feel
一舊水內有汽水有兩隻餃子
真係不得了

個湯底做得唔錯已經好好

之前去日本旅行食當地一風堂
再返香港食一風堂
我覺得自己做咗件傻事,倒錢落海

係晚市有齊拉麵 4隻餃子 仲有汽水
其他有啲舖頭一舊水得碗麵仲要唔飽
搞到我連續兩晚走去食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞