香港拉麵集中交流區(3)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
要搵到個同你一齊鍾意食麵到唔食飯嘅人其實唔易

我ex係,台灣人

我ex係,台灣人

我成日自己一丁友食

我ex係,台灣人

我成日自己一丁友食

我都係,但我真心覺得好撚爽喎
味噌拉麵邊間正?
去完日本好掛住
香港好多都係得味精味

岩岩食完, 返香港食唔返唔知點算, 仲要only780yen😞

一幻超正

一幻勁撚好味
中環健康食品拉麵 唔好食
利申前員工

我覺得幾好食喎
你地話你地會resign 我就冇再食
仲有印花卡未用
Btw 個冷氣真係好廢

而家啲湯底唔係用豬骨 用出面買返黎嘅湯啫喱 好撚難食 係嗰度返親工嘅都好少頂得順 希望佢快啲執 其實來貨平 賣到勁貴 呃你地錢 仲有佢而家有一盒盒嘅壽司賣 唔想早死就唔好食 無雪櫃既情況下擺係冰袋一晚
利申前員工

講多d

btw 去過3 次,3 次都食唔到

老細好刻薄 好歧視香港人 去完廁所無洗手就直接煮面 但午市依舊爆場 因為以前儲落熟客 聽同事講之前未頂比而家個肥佬都還好 我做既時候係肥佬 勁仆街 會扣你鐘 明明勞工處寫50蚊個鐘 到請你就叫45 又無冷氣又盛 狗都唔撚做 夏天返工真係熱到火爐咁款 晚市又乜撚都唔做又飲酒又除衫又痾尿 打爛野又我地清 又打老婆 個重點係佢老婆幫佢手打理樓面 愈幫愈忙 做錯野就斜肩 午市忙到仆街 佢就淨係企係樓面尻叫 樓面得兩條友就係我同佢 簡單啲黎講 即係得我 佢兩夫婦都on9嘅 佢啲日本朋友都係 成日想用最少嘅資源賺最多嘅錢邊到得 對啲員工極度唔尊重 btw 間鋪其實好污染 有米奇小強 但來貨嘅時候啲食材照舊放地下 希望快啲執 咪撚再害人
利申前員工

我覺得幾好食喎
你地話你地會resign 我就冇再食
仲有印花卡未用
Btw 個冷氣真係好廢

Btw係咪可以相認😂

又黎麵屋一燈,原來每日有25份限定龍蝦湯沾麵,我估泰國限定
之前好喜歡食銅鑼灣沾麵,好味又夠飽,但已經無左
有冇人有沾麵好推介
天后 凪豚骨拉麵Ramen Nagi
可以一戰(不過叉燒一時時好食 )

本來真係唔想壞人生計, 但係無計, 實在太難食, 唔講唔舒服。

去左大坑 Nagi。 叫左豚骨, 即係最普通個隻。 肥佬老細好熱情, 落單個時會問下你口味, 解釋下D選擇, 呢樣係幾好。

碗麵黎到, 個湯偏咸, 都唔係問題, 因為我自己選左濃味。 最大個問題係快叉燒, 因為有好大浸既臭豬味, 真係咬一啖都想吐。 仲有唔知點解佢個色好粉紅, 即係好似 roast beef 個隻粉紅, 我唔知佢係唔係未熟, 同埋好多筋, 我都唔明點解豬肉會有筋, 定係佢真係俾roast beef 俾我?

本來想叫老細, 但係又廢事佢以為我想屈錢, 結果都係無講。
利申前員工

講多d

老細好刻薄 好歧視香港人 去完廁所無洗手就直接煮面 但午市依舊爆場 因為以前儲落熟客 聽同事講之前未頂比而家個肥佬都還好 我做既時候係肥佬 勁仆街 會扣你鐘 明明勞工處寫50蚊個鐘 到請你就叫45 又無冷氣又盛 狗都唔撚做 夏天返工真係熱到火爐咁款 晚市又乜撚都唔做又飲酒又除衫又痾尿 打爛野又我地清 又打老婆 個重點係佢老婆幫佢手打理樓面 愈幫愈忙 做錯野就斜肩 午市忙到仆街 佢就淨係企係樓面尻叫 樓面得兩條友就係我同佢 簡單啲黎講 即係得我 佢兩夫婦都on9嘅 佢啲日本朋友都係 成日想用最少嘅資源賺最多嘅錢邊到得 對啲員工極度唔尊重 btw 間鋪其實好污染 有米奇小強 但來貨嘅時候啲食材照舊放地下 希望快啲執 咪撚再害人

周不時都會去下
啲湯好重味精 有次見到佢放個波形嘅物體去煲湯之後就再唔幫襯
個post 名明明寫住香港
起勢講泰國日本係做乜嘢事
利申前員工

講多d

周不時都會去下

唔好去幫襯啦 助紂為虐呀!我地成班都等緊佢執立 仲有好多無知既中環打工仔去食 大家要推po等全世界都知呀

尖咀三田製麵所
麵質感似周月
湯就覺得太濃

5 度 好凍 就快有得食

尖咀三田製麵所
麵質感似周月
湯就覺得太濃

食過濃得好誇張
利申前員工

講多d

周不時都會去下

唔好去幫襯啦 助紂為虐呀!我地成班都等緊佢執立 仲有好多無知既中環打工仔去食 大家要推po等全世界都知呀

巴打之前做樓面?間野真係熱到癡線
印象中有個朦豬眼嘅香港男仔做廚房,每次都見佢都做到木口木面,肥佬對佢嘅態度好差
利申前員工

講多d

周不時都會去下

巴打之前做樓面?間野真係熱到癡線
印象中有個朦豬眼嘅香港男仔做廚房,每次都見佢都做到木口木面,肥佬對佢嘅態度好差

對呀之前做樓面的 就係因為肥佬仆街所以我地一次過辭佢職 等佢無人用

想問泰國邊度食

想問泰國邊度食

之前係京都食左大勝軒 魚介湯 幾正
叫左加大麵 食到一半湯開始凍 無咁好食
鰹之一滴真係好正
個湯好好飲
荃灣新開間名屋如何
前排食金田家
食頭幾啖覺得麻麻
繼續食落去又好似幾好食
個湯唔會太濃味,食到尾都唔會太油膩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞