香港拉麵集中交流區(3)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
想問有無人食過第二街間神豚?

食完無乜印象
一生懸麵又真係算ok 睇唔出
有無佐敦推介

拉麵達人

呢間真係唔錯

咁撚垃圾都叫唔錯 你平時食開屎? 啲麵就南天製麵啲30蚊入面2份嘅雪藏麵 湯又勁垃圾 間野仲要勁污濁 收完錢又入返去整野食

唔鐘意食未唔好去囉,無人迫你

我講到咁你覺得我仲會去? 你個腦真係有問題

我個腦就無問題,你老母就有問題,生你個智障

支那狗

呢個先係正寫喎

呢間真係唔錯

咁撚垃圾都叫唔錯 你平時食開屎? 啲麵就南天製麵啲30蚊入面2份嘅雪藏麵 湯又勁垃圾 間野仲要勁污濁 收完錢又入返去整野食

唔鐘意食未唔好去囉,無人迫你

我講到咁你覺得我仲會去? 你個腦真係有問題

我個腦就無問題,你老母就有問題,生你個智障

支那狗

呢個先係正寫喎

http://humanum.arts.cuhk.edu.hk/Lexis/lexi-can/ 你睇下search唔serach到囉
一生懸麵又真係算ok 睇唔出

都幾抵食
窮撚一問九龍區有冇邊間cheap雞推薦下
有無佐敦推介

拉麵達人

呢間真係唔錯

同意 好撚難食

灣仔風雲丸

點解冇人講黃埔間拉麵天王
一年前食過覺得唔錯
點解冇人講黃埔間拉麵天王
一年前食過覺得唔錯

個人認為係同拉麵達人同等的垃圾

上面提左 九龍灣一生懸麵
63蚊二朗系 加埋蛋都係72蚊 (隻蛋冇乜特別 可叫可唔叫)
以咁既價錢黎講一流

但次次經過都見冇乜人食就覺得
蔦難食到

之前食過呢間連鎖野嘅豚骨拉麵,尚可
但呢個…狗也不屌,下次食返三田算

第一眼望到仲以為車仔麵黎
沾麵個湯係唔係普遍都係偏暖,唔會熱辣辣咁

因為食過兩次都係咁
幾個月前去新宿食左間 海神
喺香港好似搵唔到同類型嘅湯底
唔知有冇巴絲都食過

魚湯 好清甜
一舊雞軟骨丸 一舊 海蝦丸

因為食過兩次都係咁

其實應該要熱,如果唔係個汁好快會變凍

因為食過兩次都係咁

其實應該要熱,如果唔係個汁好快會變凍

冷麵底加暖湯好快收皮

所以好多時食沾麵,我都會叫熱麵

雖然我知道冷麵底好食d
幾個月前去新宿食左間 海神
喺香港好似搵唔到同類型嘅湯底
唔知有冇巴絲都食過

魚湯 好清甜
一舊雞軟骨丸 一舊 海蝦丸

我答你
雲吞麵

第一眼睇以為真係雲吞麵
天后 凪豚骨拉麵Ramen Nagi
可以一戰(不過叉燒一時時好食 )
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞