香港拉麵集中交流區(3)

1001 回覆
19 Like 2 Dislike

有冇熊同好

呢個好食

台北嘅一燈
好好食,但見到香港個價錢有少少卻步,一路未去試
有冇巴打分享下香港果間keep唔keep水準
Cwb 拉麵邊間最好食?依家去
去登龍街慢慢揀
唔知點解 見到碗拉麵加咗粟米 就覺得呢碗拉麵好打極有限
港式拉麵
灣仔幸屋係唔係請咗好多打手係openrice寫好評?

麵質,湯/沾汁,蛋,全部都好垃圾,係得塊叉燒勉強叫做合格

呢間好食
咪鬼睇openrice啲食評啦 openrice嘅作用基本係得睇地址,其次係睇營業時間同餐牌
上星期試左西九隱家同俺沾

我食左咁多間沾面既 真係得隱家同俺沾係可以做到FING面FING無水

味道 我2間都係叫黑湯底
俺沾會比隱家再濃D
話時話葵芳新都會果間真係on9,本身開喺商場都知唔好得去邊,但我真係估唔撚到差成咁,啲麵exactly係味千果隻再發漲左咁,個湯連譚仔都好過佢,得死鹹,未試過食兩啖已經要落醋調味,隻蛋又無味,叉燒就正路,成間最正常係啲炸雞,但只係正常,屌佢老母,自從小學畢業之後未撚食過咁難食嘅拉麵,好彩佢都唔係賣成水果啲,不過成日經過見過咁撚多人排依家真係懷疑佢地平時食開屎
唔知點解 見到碗拉麵加咗粟米 就覺得呢碗拉麵好打極有限
港式拉麵
話時話葵芳新都會果間真係on9,本身開喺商場都知唔好得去邊,但我真係估唔撚到差成咁,啲麵exactly係味千果隻再發漲左咁,個湯連譚仔都好過佢,得死鹹,未試過食兩啖已經要落醋調味,隻蛋又無味,叉燒就正路,成間最正常係啲炸雞,但只係正常,屌佢老母,自從小學畢業之後未撚食過咁難食嘅拉麵,好彩佢都唔係賣成舊水果啲,不過成日經過見到咁撚多人排依家諗起真係懷疑佢地平時食開屎
絕對係 垃圾30蚊麵賣撚到80蚊
邊間
熊拉面好食呀 最中意食佢個魚介豚肉拉面
幾錢?
好似唔錯
我依碗都幾貴 折左都要$131
點先有折
Like fb
想請教下食沾面禮儀同埋食法

1.)係咪將啲面浸落汁 再食?
2.)沾面汁唔夠 可唔可以加?會唔會比師傅西面
3.)係咪食晒面可以加湯飲
1.係,夾少少,浸一浸
2.未試過
3.係
中環周月既香辣沾麵真係世界級好食..

果D醬油好夾隻辣味 每個月至少食2次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞