[本地足球] 2021/22 港超聯 (已腰斬)、亞冠、亞協及香港隊討論區 (90)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
依家咪講緊新升班嗰兩隊嘅質素 唔會同現有超聯下游差太遠
有超聯經驗嘅球員(陳曉鋒/羅港威)輔以有潛質嘅小將(郭縉諾/歷高) 係外援嘅水平睇落係未知數
當年大埔拎港超冠軍都係靠李恆匯 係title唔同咗
即管對比下大軍名單 你覺得真係同u23/港會/晉峰差得遠咩?
依家都係升兩隊 一嚟等亞洲賽席位可以拎足2+1 二嚟畀一啲本身有能力上超聯嘅球員多個機會 更何況本身得8隊都唔夠
今年暫時只升不降 令港超聯長遠嘅生態更健康 何樂而不為?
每次都將事件極端化嘅意義係乜嘢?
依家升到10隊 競爭水平低咗 所以建議不如直接升到20隊破壞成個系統?

場地問題好明顯係講緊比賽場地啦 本身香港符合踢職業波嘅場地都係寥寥可數
來季各間球會嘅主場 加埋屯門鄧肇堅/九龍灣/小西灣/大球場 你覺得好多選擇咩?
除非你話計埋天業路/青衣東北/廣福呢啲配套欠奉嘅場嚟踢超聯 咁就當我冇問過
我20隊好明顯9up講笑
你又咁認真打咁多字

新升班嗰兩隊嘅質素 唔會同現有超聯下游差太遠

呢點我唔認同, 唯有大家拭目以待
U23無外援

SSP 同 大埔 有外援

我睇好SSP同大埔 多啲
多謝Jason支持
Ok
我完全無視左U23呢隊波
希望呢3隊可以捱到繼續搞
而家我覺得唔係升班嗰幾隊水平差
可以預計成個下半版踢落都係差唔多

不過前面幾隊同後面高至少兩班
我覺得傑志出B隊加青年軍都可能贏倒下半版嘅正選
相信都係同前季一樣 上下半版壁壘分明
但係上半版嘅分嘢都唔細 好可能都係得兩隊跑出
而家我覺得唔係升班嗰幾隊水平差
可以預計成個下半版踢落都係差唔多

不過前面幾隊同後面高至少兩班
相信都係同前季一樣 上下半版壁壘分明
但係上半版嘅分野都唔細 好可能都係得兩隊跑出
No offense 垃垃
當流浪都變成中游分子可以出現喺上半版...
就肯定係成個聯賽水平下降左,好處係傑理可以穩定未來幾年打到亞冠,令港隊球員可以有番D高水平比賽,但回到本土,傑理班球員長期對住班下游果班....除左話叫做比班後備可以踢下,都真係冇咩幫助,而且比賽可觀性應該好低
第一係唔知好笑喺邊
第二係唔知你有冇真係睇過下遊幾隊嘅組軍
傑理打下半版果幾隊認真少少都789啦
你個第二 睇過既定義係咩? 現埸睇佢地開操? Sor 咁又真係冇,你有? 佢地狀態如何?

我就睇新聞only,大埔 ssp 都好多球員加盟,但希望ssp果500萬班費有著落,否則冇錢我都唔知隊波之後點搞
似F1
前面有前面鬥後面有後面鬥
今季F1 都叫3隊,但港超得傑理,東方,南區應該做唔到Mercedes 今季咁既搞局能力,佢地只係麥記 Alpine
網上討論區不嬲都係咁巴打你入世未深
條友廢過張志勇
國內球會準備解約兩名港將,估計可能要走仲裁了,但如果要討薪,找律師去FIFA是沒用的,因為FIFA介入的首要條件是需要有國際原素(international dimension),因為港將在國內踢球並沒有國際原素,所以最後還是要走中國足協。

From 偉大既經理人fb
去支那踢波真係慘過食屎
又撚玻璃心
香港足球上至職業波,下至業餘石地波都係咁
有老細投資咪搞囉,無咪各散東西
邊度俾得高人工,啲球員咪去邊度
如果唔係呢三四年點會咁多前職業腳落乙丙組玩
邊兩位
港超多兩件高質用
有一個港將係大陸係一致劣評的。

似呀妹祖
東方同南區係咪縮皮縮到咁
計埋青年軍都唔夠23人

起碼 u23 同 ssp 都齊章
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞