[本地足球] 2021/22 港超聯 (已腰斬)、亞冠、亞協及香港隊討論區 (90)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
Now TV公布獲得11月開幕卡塔爾世界盃本地獨家播放權

到時港超洗唔洗暫停? 比大佬可以專心講波
得菩薩係勁
唔係無咗魚子咩
大佬可能連正選位都冇左可以專心講呢
一直有踢開足球的張建聲,今次就不是真的加盟球隊,是他正籌備一套以本地足球為背景的電影,初步名稱為「絕地球王」,將於9月底至10月期間開拍,而他在電影中將飾演一名球員兼教練。他說近年出現了很多不同關於運動的影視作品,惟獨欠缺足球,所以是他希望拍出一套以本地足球為背景的電影,以熱血感動大家:「近年要數一套對香港有關於足球的電影,可能都要數到周星馳的少林足球,但是我又希望可以拍到一套貼地一點,以一些小型班足球隊為背景,同時可以帶出本地足球文化的電影,所以有了今次的構思。雖然今次電影預計不多,但希望可以拍出一套足球版的《點5步》。」

一秒球王
佢前季架喎
打低u23 港會 ssp 大埔都已經中遊啦
有冇巴打收到傑志睇波消息

要啦 菜爺唔講域奇都要講啦
億誠好過伍家揚少少嘅
但如果簽多件鬼其實可能仲勁左
香港U23 Football Team

𝗪𝗲𝗹𝗰𝗼𝗺𝗲 𝘁𝗼 𝗛𝗞 𝗨𝟮𝟯, 𝗥𝗬𝗔𝗡!

// 6️⃣ | 李俊諺 Lee Chun Yin Ryan | 後衛//
@ryan_lee0712

Now唔知會唔會派佢哋去卡塔爾做直播
支持
傑志歷史性打入亞冠盃16強,將於8月19日在日本硬撼T1球隊巴吞聯。疫情令我們已長時間沒有在球場見面,但今次我們仍希望集結球迷們的力量,一同為球隊打氣。傑志現在誠邀您比賽當日來到賽馬會傑志中心,參與我們的睇波活動!屆時將提供小食及飲品予球迷於賽前及半場休息於球會餐廳「傑志膳房」享用,讓大家能夠在比賽期間專心觀戰及為傑志打氣。

*由於名額有限,成功報名的球迷將會收到確認電郵,進場時需出示該電郵。

活動詳情
日期:2022年8月19日(星期五)
時間:下午3時30分恭候,球賽於4時開始
地點:賽馬會傑志中心(沙田石門安睦街23號)
對象:「藍浪一家」會員(免費入場);每位會員可帶一位非會員同行(收費港幣$150)
備註:賽馬會傑志中心屬政府599F所列明的體育處所,進場人士需遵從政府修訂之「疫苗通行證」有關要求

唔打針連睇波活動都去唔到
中風諗住同酗23一樣
一個外援都唔用
依家先發現港會有肥jack
$150都幾識做生意
會唔會學埋印尼即場打four興先入場
咪有三個
隻右手咩事
逃獄兄弟
支持香港電影
打天下大師兄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞