[本地足球] 2021/22 港超聯 (已腰斬)、亞冠、亞協及香港隊討論區 (90)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
geelong極唔方便,酒店又少
邊有人會住
今年係咪都係冇預備組
菁英盃當預備組嘛
26年commonwealth響geelong搞
傑志場波取消
浸到咁
係喎首爾水浸,我仲以為對面有咩事唔踢
係成個州,係'G開幕,之後去晒幾個大啲嘅regional area搞
大衛巴拿早前曾代表球會出戰東南海盃小型球決賽,見到當日有很多球迷支持:「我明白球迷的期望,會為此奮鬥以達成他們對我、對球隊的期望。」
https://www.wenweipo.com/a/202208/10/AP62f2c46fe4b033218a5c6de4.html
點知港超無人睇 中伏
蒼蠅打氣大法
屬於區隊大埔的高潮有兩次,一次是二○○八至○九年球季,李威廉入選香港隊踢省港盃一戰成名,季尾入球助大埔贏足總盃兼香港足球先生,真真正正是由地區球隊崛起的本地球星。另一次,是一八至一九年球季大埔在李志堅帶領下贏得港超聯冠軍,是繼一九六二至六三年元朗之後,另一支地區球隊贏得香港頂級聯賽冠軍。

事實上,大埔歷年來都是造星工廠,不少教練及球員都是在此起步。例如現任理文主帥陳曉明、前南華教練陳浩然、張寶春等都曾經教過大埔,現任主帥李恆匯則在一八/一九球季奪冠時任李志堅副手。球員方面,入選過港隊的李威廉、李康廉兄弟都是大埔出品,今代港隊中堅余煒廉也是大埔青年軍出身。誠如今代大埔主帥李恆匯所言,球隊提供平台讓年輕球員大打爭氣波,能否踢出彩虹受人賞識,全靠自己造化。
https://std.stheadline.com/realtime/article/1862335/即時-體育-專欄│大埔回歸炒旺球市
事實上,大埔歷年來都是造星工廠,不少教練及球員都是在此起步。例如現任理文主帥陳曉明、前南華教練陳浩然、張寶春等都曾經教過大埔,

𝐓𝐫𝐚𝐢𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐟𝐚𝐜𝐞😆😁
https://www.instagram.com/p/ChCU-RLvWls/
Geelong 一個鐘多啲就出到Melbourne 啦
唔塞車就係,一個唔好彩west gate bridge有咩事就變3個鐘
好提唔提提upset春
各項賽事賽程
*全部時間為香港時間
熱身賽
不設直播
2022-08-12(五)深水埗 vs 冠忠南區 10:30 香港足球總會訓練中心3號場
2022-08-13(六)🇰🇷仁川聯 vs 🇭🇰傑志 10:00 🇰🇷
2022-08-16(二)深水埗 vs 港會 19:30 深水埗運動場

2022亞冠盃16強
Eleven Sports直播
港台直播待定

2022-08-19(五)🇹🇭巴吞聯 vs 🇭🇰傑志 16:00 🇯🇵浦和駒場體育場

2022亞協盃跨區4強
Eleven Sports直播
港台直播待定

2022-09-06/07 🇭🇰東方龍獅 vs 🇺🇿索拿迪亞/🇹🇯苦盞 🇺🇿/🇹🇯 時間待定
冇話要 只係我多數係同frd睇 你鐘意幾多人去都得架
最後果句都講左就算係自己睇
香港個風球搞到首爾水浸
邊有人揸車去架。。。
今年出賽程真係好遲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞