[本地足球] 2021/22 港超聯 (已腰斬)、亞冠、亞協及香港隊討論區 (90)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
其實要恆常4隊仲要加2隊先夠
就當嗰兩對係small squad ~20 x 2 = ~40人, 扣埋外援~4人 x 2隊, 起碼都要搵多30幾個Local....
而家喺冇超聯offer的人之中, 喺甲乙丙青年軍裏面,係咪真係有30個人level可以踢到港超....
即係起碼個水準都要有for example 彭超然 方柏倫 彭林林 張志勇 戰神 呢d level
平日朝早未有shuttle
係喎
澳洲唔好擺去啲Cricket/multipurpose stadium就ok
我上次去MCG坐頂樓龍門後其實不錯
上次亞洲盃決賽咪一樣擺喺Stadium Australia 踢
的士
垃垃都冇疤狗咁乞衣
唔好咁講,流浪應該係糧期最準嗰幾隊

我上個月先去完MCG睇曼聯

個場始終唔係專用嚟踢波,觀眾席距離個球場有啲遠,氣氛唔算太好
其實Sydney 大把場,Moore Park Sydney Fc主場應該都差唔多翻新完

仲有Newcastle , Melbourne , Geelong
泡菜國呢排仲要水浸 多災多難
成隊馬介休過咗嚟香港?
無成隊,相中呢5個加多2個後製/cam man同一個老闆啫
其實報嚟把撚
根本九成幾嘅人係輕症
吹到中咗個病毒慘過中愛滋
想問一下 大家
我七月20 係足總網 俾咗錢訂2023港隊出線嗰件T恤

淨係收到個email 確認訂單 但係到而家都未收到貨

有冇人知係咪要咁耐?
我7月15買都未有

組軍不容易,要成功組成一隊青少年足球隊,並加以專業培訓,應付聯賽,就更加是困難重重。
今輯節目將會帶大家深入認識「香港超級青年聯賽」的每一個球會。
讓我們大家一起來撐我們的年輕足球員,撐我們的超青聯。
https://www.rthk.hk/tv/dtt31/programme/our_premier_youth_teams

係咪新節目嚟?
今晚6:30 港台31播,第一集講傑志
我估南區升陳柏滔 曾昭灝
所以佢地無入選u20練波
原來之前拍練波係拍呢個
仲諗緊做乜明明見啲球員ig港台去拍嘢 但超青足球小將個節目反而一復賽就cut咗
Cls ,早知自取算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞